11 decembrie 2023
CulturăZiua Astronomiei – 23 septembrie 2023

Ziua Astronomiei – 23 septembrie 2023

Ziua Astronomiei este un eveniment care are ca scop promovarea în locuri publice, a științei ce se ocupă cu studiul aștrilor, constelațiilor și a galaxiilor, prin prezentări și observații astronomice. Ziua Internațională a Astronomiei este sărbătorită de două ori pe an, primăvara și toamna.

Stabilirea acestor zile, se face în funcție de data în care Luna se află în preajma fazei de Primul Pătrar. În anul 1973, în California, astronomul amator Doug Berger, președintele de atunci al Asociației Astronomice din California de Nord, a decis că, în loc să invite oamenii la observații într-o locație cât mai îndepărtată de luminile orașului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul orașului, astfel încât mii de oameni ce nu au privit niciodată prin instrumente astronomice, să poată admira bolta cerească.

Cu această ocazie, publicul este invitat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, sâmbătă, 23septembrie 2023, între orele 08.00 – 16.00 pentru a vizita expoziția permanentă „Universul – De la Pământ la Stele” și expoziția temporară „Apa în Sistemul Solar”, pentru a viziona un spectacol de planetariu, iar în condițiile în care cerul va fi senin pentru a participa între orele 10.00 – 12.00 la o sesiune de observații solare.De Ziua Astronomiei vizitarea expozițiilor va fi gratuită!

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri