Asociatia pentru Promovarea Învatamântului European Bacau, Scoala Sanitara Postliceala Bacau, Scoala Postliceala Sanitara Comanesti sunt gazdele celei de-a doua editii a conferintei medicale desfasurate în cadrul Zilelor Scolilor Sanitare Postliceale Bacau.

Evenimentul a debutat joi, cu un mars prin centrul Bacaului al elevilor si cadrelor didactice de la Scolile Sanitare Postliceale din Bacau si Comanesti, alaturi de elevi de la institutiile partenere, Colegiul National de Arta „George Apostu”, Scoala „Ion Creanga” si Colegiul “Grigore Antipa” si Colegiul National Catolic “Sf. Iosif”.

Costumati sugestiv si purtând pancarte cu mesaje anti-drog, elevii au atras atentia bacauanilor privind efectele substantelor ce produc dependenta.

PUBLICITATE

“Cu aceasta ocazie, organizam conferinta medicala internationala «Lungul drum al zilei catre noapte – de la consum ocazional la dependenta», in ideea de a sensibiliza in privinta consumului de substante toxice care produc dependenta: droguri, alcool, tutun. Motivatia alegerii acestei teme este legata de faptul ca, mai ales in rândul tinerilor, a crescut alarmant consumul de droguri si credem ca educatia are un rol esential mai ales in preventia acestui fenomen”, a declarat medicul Codrin Rebeleanu, vicepresedintele Asociatiei pentru Promovarea Invatamântului European Bacau, asociatie in cadrul careia functioneaza Scolile sanitare postliceale sanitare din Bacau sI Comanesti.

„Am incercat sa atragem atentia in ceea ce priveste consumul de substante psihotrope si ca ar trebui sa se renunte la consumul acestora inca din faze incipiente, sa nu se ajunga la dependenta”, a spus si Mirela Ungureanu, directorul Scolii Sanitare Postliceale Bacau.

Conferinta propriu-zisa a avut loc la Sala Ateneu, in prezenta unor oaspeti de seama, printre care reprezentanti ai celor mai bune scoli sanitare din Republica Moldova, a primarului din Comanesti, Viorel Miron, a celui din Moinesti, Viorel Ilie, a multor sefi de institutii medicale si administrative.

„Zilele Scolii Postliceale Sanitare” continua vineri si sâmbata, la sediul institutiei, din strada Bicaz 7, cu o multitudine de sesiuni de comunicari stiintifice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ