Curtea bisericii din cartierul Orizont s-a animat joi dupa-amiaza cu credinciosii veniti sa intâmpine Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la manastirea Giurgeni, judetul Neamt. Este pentru prima data când aceasta transfigurare a Fecioarei si a Pruncului Sfânt poposeste intr-un lacas de cult din municipiul Bacau.

Icoana ferecata in argint este o copie a icoanei Hodighitria, sau Calauzitoarea, si mai este cunoscuta ca “Icoana Maicii Domnului cu trei ochi”. Dupa ce procesiunea a condus icoana la loc de cinste in foisorul din fata bisericii, preotii prezenti impreuna cu credinciosii si-au unit glasurile in rugaciunile acatistului inchinat Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.

Apoi, in atmosfera pioasa din Biserica “Sf. Gheorghe” a fost savârsita Taina Sfântului Maslu unde ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, alaturi de preotii-slujitori Constantin Gherasim, Gheorghe Chirica si Ciprian Ignat si alti preoti bacauani, s-a rugat pentru cei aflati in suferinta. La final, corala “Episcop Melchisedec” a intregit atmosfera de rugaciune cu o salba de cântari duhovnicesti. “Am primit in mijlocul nostru pe Maica Domnului ca sa ne indrume si sa ne intareasca in truda noastra” a marturisit pr. Constantin Gherasim, parohul Bisericii “Sf. Gheorghe”.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”508″]

Astfel s-a derulat prima din zilele dedicate Parohiei “Sf. Gheorghe”, componenta unui program de evenimente religioase si culturale dedicate credinciosilor de toate vârstele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ