In drumul sau spre dobândirea titlului de membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, tânarul artist plastic bacauan Bogdan Antochi ne propune spre vizionare o noua tema: zidurile.

Din acest sfârsit de saptamâna, la Galeria “Noua” de la sediul UAP Bacau, pictorul aduna pe simeze personalitatea si emotiile unor fragmente de zidarie atinse de trecerea timpului, asemenea oamenilor.

“Aceasta idee s-a nascut dintr-o documentare pe care am realizat-o asupra unor case vechi, de patrimoniu, din Bacau, urmarind starea lor de degradare de la acel moment” a marturisit autorul. Prezent la vernisaj, pictorul Ilie Boca asemana expozitia cu “un spectacol divers si atractiv, apropiindu-se de subiect cu pretiozitate si intelegere”.

Alaturi de tânarul artist s-au aflat si mentorii sai, pictorii Dorel Facaoaru si Aurel Stanciu, care au vorbit despre evolutia lui Bogdan Antochi in plan artistic si de necesitatea acestuia de a-si continua cautarile spre descoperirea limbajului plastic personal.

Timp de o luna, iubitorii de arta bacauani vor putea urmari povestile cromatice depanate de “Zidurile” pictorului Bogdan Antochi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ