De mai multa vreme, aproape ca nu este zi in care la usa biroului conducerii Casei Judetene de Pensii (CJP) Bacau sa nu astepte macar o persoana care a fost angajata la fosta Intreprindere de Pielarie si Incaltaminte “Partizanul” si care cere sa i se recunoasca activitatea de aici ca fiind desfasurata in grupa superioara de munca.

Toate persoanele in cauza au adeverinta de la unitate, in care se mentioneaza ca au muncit in grupa a II-a, dar nu o pot valorifica la iesirea la pensie. “Au venit si la mine mai multe persoane care au lucrat la «Partizanul», nemultumite ca nu li se recunoaste grupa superioara de munca, precizata in adeverinta, ne-a spus Alina Iftode, directorul executiv al CJP Bacau. Nu putem sa le luam in considerare adeverinta, deoarece din punct de vedere legal locul de munca unde au desfasurat activitate nu se incadreaza nici in grupa intâi nici in a doua. Incadrarea de catre unitate s-a facut gresit.

In adeverintele eliberate de catre aceasta se mentioneaza ca locurile de munca respective se incadreaza in Ordinul 50/1990, Anexa 2, punctul 69 sau 71, dar acestea se refera la cu totul alte domenii decât profilul pe care l-a avut Intreprinderea “Partizanul”.

PUBLICITATE

Anexa 2 din Ordinul 50/1990 se refera la grupa a II-a si puncteaza detaliat ce domenii si locuri de munca se incadreaza in aceasta. La punctul 69, Anexa 2, din Ordinul 50/1990, se precizeaza: “Anhidrida ftalica si ftalatii, fabricare” iar la punctul 71: “Fabricarea acidului fosforic, a superfosfatului, a triplofosfatului, a acidului fluorhidric, precum si a florurilor. Fabricarea fosfurii de zinc. Asamblare anozi si catozi la electroliza aluminiului, turnare aluminiu”. Asadar, rezulta clar ca aceste domenii nu au nicio legatura cu obiectul activitatii de la “Partizanul”.

Cert este, insa, ca fostii salariati de aici pot contesta decizia de respingere a adeverintei, inclusiv la instanta de judecata. Dar unii, din pacate, considera ca nu mai au timp pentru aceasta, ei având o stare de sanatate foarte precara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ