Mai multe companii din Germania pun la bataie pentru români zeci de locuri de munca in domeniul hotelier-gastronomic, unde nivelul de salarizare este destul de atractiv. Potrivit informatiilor furnizate de catre conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bacau, Compania germana Europa Park, McDonald’s si Centrala de Mediere a Strainilor si Specialistilor ZAV Bonn ofera 77 posturi in meseriile de bucatar (20), ospatar (25), personal in industria gastronomiei de sistem (20), ajutor bucatar (6) si camerista/roomboy (6).

Pentru primele trei, candidatii trebuie sa-si fi incheiat calificarea profesionala, sa aiba experienta in domeniu si cunostinte bune ori foarte bune de limba germana (nivel B1/B2), precum si de engleza (B1). Pentru ajutor de bucatar si camerista/roomboy se cer experienta in domeniu si exprimarea la un nivel mediu in limba germana.

“Selectia candidatilor se va organiza in februarie 2015, in Brasov, a precizat Florina Andreea Avram, directorul executiv al AJOFM Bacau. Angajarea celor selectati se va face, incepând cu luna martie 2015, pe o perioada de noua luni, cu posibilitatea de prelungire.

PUBLICITATE

Persoanele cu domiciliul in Bacau, care corespund cerintelor si vor sa lucreze pe aceste posturi oferite, trebuie sa se adreseze consilierului EURES din institutia noastra, pentru a fi inscrise in baza de date si a primi invitatie de participare la selectie.” Pentru a fi introduse in baza de date a AJOFM Bacau (str.Ionita Sandu Sturza, nr.63, telefon 0234541376) trebuie sa depuna o cerere tip (se completeaza la aceasta institutie), copie dupa actul de identitate sau pasaport, CV model Europass (cu fotografie) in limba germana (Lebenslauf), cazierul judiciar (valabil 6 luni) si adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea “Clinic sanatos”/ “Apt pentru munca”.

Sa mai notam ca pentru munca (norma intreaga) de bucatar si ospatar salariul va fi de 1.500-2.200 euro brut/luna iar retributia lunara pentru ajutorul de bucatar, camerista/roomboy si personalul in industria gastronomiei de sistem va fi de 1.300-1.600 euro brut.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ