Zeci de ciori moarte în Parcul Cancicov

6

Pe zăpada încă albă din multe zone ale Parcului Cancicov au putut fi văzute, în ultimele zile, pete negre. Cu aripi. Într-un cuvânt, ciori moarte, căzute din copaci. {i nu una, două, ci cu zecile. Se știe însă că iarna, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, ciorile mor pur și simplu înghețate în copac și se prăbușesc.

Nedumerirea vine însă din faptul că în ultimele două nopți nu a mai fost chiar atât de frig, Iar dacă adăugăm și faptul că în ultima vreme s-a auzit de revenirea gripei aviare, se justifică semnele de întrebare pe care cititori ai ziarului “Deșteptarea” le-au adresat redacției, pentru a-și explica moartea în masă a aripatelor negre, locatare binecunoscute al celui mai mare parc din municipiul Bacău.

În plus, s-a avansat și ipoteza că angajații Primăriei încearcă să le lichideze, așa cum au mai existat acțiuni în trecut, la cererea cetățenilor deranjați de zgomotul și mizeria produse de zburătoare. “Cu siguranță, ciorile acestea au murit din cauza frigului din nopțile recente, când temperaturile au coborât până la -14 grade.

PUBLICITATE

Chiar luni le vom aduna. În prezent, Primăria nu desfășoară nici o acțiune de lichidare a cuiburilor de ciori. Astfel de acțiuni vor avea loc la primăvară”, a spus directorul Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bacău, Daniel Roșu.

Salvati natura in Bacau!

Posted by Gheorghe Parascan on Saturday, February 4, 2017

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. In Parcel Cancicov parca e o latrina in ultimele doua saptamani! Chiar nu se poate face nimic?
    E o murdarie de nedescris in urma ciorilor si de acum aerul nu mai este curat…. nu este periculos acest lucru si pentru cetateni?

  2. in parc calci pe gainat de cioara, pe trotuare e plin de rahat de caine, si nu caine comunitar, ci din ala de apartament, asa ca dragi posesori de patrupede, lopatica, pungutza, si la treaba, adunati cacatul potailor voastre

  3. pentru a pastra curatenia adunati rahatul potailor care le scoateti la plimbare ..nu aruncati gunoaiele de prin buzunare pe oriunde chiar daca nu gasiti un cos de gunoi imediat..nu va pishati prin orice boschet..deratizati ”ciorile” care scuipa seminte peste tot….nu dati vina si omorati bietele pasari..ele fac parte din natura…si sunt acolo de sute de ani…

  4. @gladiator Da tare “desptep” mai esti. Tu ai fost prin parc sa vezi cate ciori sunt??? Pai se vede ca nu.
    Te-ai intrebat de ce sunt asa de multe??? Da bine dupa ce o sa mai treci prin parc. De ce in alte tari nu sunt, aceste distinse ciori care traiesc sute de ani??? Pentru ca …gropa de gunoi, au cu se hrani. Mananca orice, fara mofturi, inclusiv hoituri si gunoaie. Ciorile depun de obicei intre 4-7 oua. Daca au mancare din belsug, pot avea o ponta chiar de 10 oua. Ciorile din Romania s-au inmultit foarte mult in ultimii ani, devenind un factor de dezechilibru ecologic
    Dar mai bine ia-le tu acasa!!! SAU sa fecem un ban: Carnea de cioara este comestibila, fiind pe lista a numeroase restaurante exclusiviste din occident.

LĂSAȚI UN MESAJ