Cifrele care fac referire la bacauanii diagnosticati cu hipertensiune arteriala si obezitate sunt ingrijoratoare iar pentru a atrage atentia asupra acestor afectiuni, care sunt tot mai des depistate, Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a organizat o actiune de promovare a miscarii.

Marti dimineata, in Parcul Cancicov, zeci de persoane de toate vârstele au pornit de la linia de start in crosul pentru sanatate.

„Este al treilea an când organizam un astfel de cros al sanatatii prin care dorim sa promovam miscarea ca un factor de protectie pentru sanatatea noastra. Am avut participanti de la prescolari si pâna la persoane in vârsta si ca o noutate pentru anul acesta am avut oaspeti de la Centrul Comunitar Adjud”, a declarat dr. Cristina Matanie, medic coord. Evaluarea si Promovarea Sanatatii – DSP Bacau.

PUBLICITATE

Si majoretele au pregatit un program special si au reusit sa atraga privirile tuturor celor prezenti. Cu aceasta ocazie a fost organizat si un punct de masurare a tensiunii arteriale si s-au distribuit materiale informative.

Parteneri ai acestui eveniment au fost Inspectoratul Scolar Judetean, prin scolile si colegiile participante, Primaria Bacau, Primaria Adjud si Directia Judeteana de Sport Bacau.
Potrivit specialistilor, activitatea fizica regulata asigura o inima sanatoasa, contribuie la reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, a colesterolului si glicemiei si creste cu aproape trei ani durata vietii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ