Agentia pentru Protectia Mediului (APM), din Bacau, a participat vineri, 22 aprilie, prin cei 23 voluntari ai sai, la plantarea de puieti de brad pe raza Ocolului Silvic Fântânele. Actiunea a avut loc de Ziua Pamântului, eveniment simbol al responsabilitatii civice în protectia mediului, celebrata de 46 de ani.
La Fântânele, puietii de brad si uneltele au fost asigurate de reprezentantii ocolului silvic.

„Pe o vreme parca potrivita pentru viitorii copaci seculari – ne-a informat directorul executiv al APM, Paul Toderica -, efortul comun al voluntarilor s-a concretizat într-o viitoare mica padure de brazi, care va asigura aer si resurse nu pentru noi, ci pentru generatiile viitoare”.

In acest an se sarbatoreste Ziua Pamântului sub deviza „Copaci pentru pamânt! Haideti sa plantam!”.
Initiata în 1970 în SUA de senatorul american Gaylor Nelson, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care îl arata fata de mediu, Ziua Pamântului a mobilizat în primul an circa 20 de milioane de cetateni, în marea lor majoritate tineri si foarte tineri. Dupa 20 de ani, evenimentul a devenit international, fiind sarbatorit de peste 200 de milioane de oameni din 174 de tari. Scopurile acestui eveniment sunt mobilizarea comunitatilor, promovarea atitudinii civice, promovarea programelor de dezvoltare durabila, întarirea colaborarii internationale si nu în ultimul rând educatia ecologica. În anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamânt.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Lucru absolut inutil.De multe zeci de ani se practica acest spectacol fara nici un rost.Si va spune asta un meserias care a prins si impaduririle comuniste din Muntii Dobrogei si a dealurilor de la Itesti de deasupra Bistritei.Cat timp nu se interzice pasunatul nu creste un puiet din 100.000 plantati mai inalt de 1 m.

LĂSAȚI UN MESAJ