21 iulie 2024
ActualitateVoluntari ecologiști premiați la Palatul Copiilor

Voluntari ecologiști premiați la Palatul Copiilor

Palatul Copiilor din Bacău a găzduit activitatea de jurizare a celor 70 de lucrări înscrise la cea de a treia ediție a Concursului județean de ecologie organizat prin proiectul „Voluntar pentru pădure”, aplicat cu sprijinul Direcției Silvice Bacău.

La eveniment au participat Maria Ionos, de la Agenția pentru Protecția Mediului, și inginerii Alexandru Szabo și Adrian Titianu, reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău, membri ai juriului alături de Simona Baican, de la Colegiul Național Pedagogic.Concursul de la Palatul Copiilor din Bacău a fost, practic, unul interjudețean, pentru că aici au trimis lucrări și câțiva elevi din Alba, Bihor, Suceava și Tulcea.
Juriul a analizat prezentările făcute de elevi și posterele create de ei și au urmărit creativitatea, originalitatea și estetica acestora, conținutul științific și metoda inovativă folosită.

„Concursul – a spus coordonatoarea Cercului de protecția mediului și ecologizare și directoarea Palatului Copiilor, Nela Dumea – a apărut pentru a marca Ziua Internațională a Voluntariatului, iar jurizarea lucrărilor înscrise a avut loc și în acest an tocmai în ziua în care am sărbătorit voluntariatul. Dar, cu acest prilej noi am sărbătorit și pădurea”.
Scopul proiectului „Voluntar pentru pădure” este dezvoltarea conștiinței ecologice a elevilor prin cunoașterea aprofundată, teoretică și practică, a ecosistemului de pădure. Obiectivele proiectului sunt conștientizarea elevilor cu privire la importanța pădurii în viața economică și socială a regiunii în care trăiesc, dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor concomitent cu dezvoltarea conștiinței ecologice și creșterea implicării elevilor în activitățile de voluntariat de mediu. Proiectul este susținut de Inspectoratul Școlar Județean și de Agenția pentru Protecția Mediului Bacău.

„Este un proiect derulat într-un mod mai deosebit decât altele pe care le cunosc, pentru că la prezentarea lucrărilor participă chiar autorii lor – a opinat Maria Ionos. Noi credem că este mereu loc pentru ca noile generații să învețe câte ceva despre protejarea mediului”.

La eveniment au venit și elevi de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”, Catedra de industrie alimentară, care au prezentat mai multe sortimente de preparate alimentare din fructe de pădure, ciuperci, alune, muguri de brad etc.

Premierea câștigătorilor va avea loc pe 10 decembrie.

„Ne bucurăm că am putut sprijini și această a treia ediție a concursului. Romsilva are grijă de aproape jumătate din suprafața împădurită a țării și vrem și noi să ajutăm să se conștientizeze ce rol ave pădurea în realitate. Iar acest concurs tocmai acest lucru îl face. La primăvară îi așteptăm din nou pe voluntari să planteze arbori.”
Ing. Adrian Titianu, Direcția Silvică Bacăuspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri