Sala de teatru de la Palatul Copiilor Bacău a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de elevi care a luat parte la concursul interdisciplinar intitulat „Voluntar pentru pădure”, organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntariatului.

Elevi din 24 de școli băcăuane, 6 județe ale țării, precum și de la un colegiu bulgar au realizat prezentări tematice, filme, postere stiintițice sau afișe despre pădure, despre acțiuni de voluntariat de mediu.

Au pus astfel în valoare importanța pădurii în viața noastră și multiplele sale funcții aducătoare de beneficii. Lucrările realizate precum și creațiile plastice expuse au înfrumusețat ambianța prin colorit și persuasiunea mesajelor, punând în valoare importanța acestei forme de voluntariat, adesea umbrită de celelalte forme de voluntariat – considerate de o mai mare importanță, practicate cu mai mult entuziasm de semenii noștri. Premiile au fost asigurate de Direcția Silvică Bacău, care a participat prin reprezentanți și la jurizarea lucrărilor.

PUBLICITATE

Parteneriatul realizat cu Colegiul „Grigore Antipa” din Bacău a adus evenimentului un plus de savoare. Elevii de la profilul „Turism și alimentație” au realizat produse de cofetărie având ca materie primă ingrediente produse de pădure și realizate în diferite forme specifice pădurii, degustate cu plăcere de participanții la concurs.

„Activitatea a vrut să să evidențieze faptul că pădurea este un ecosistem complex ce aduce în viața noastră nenumărate beneficii, iar voluntariatul de mediu este necesar pentru păstrarea echilibrului la nivel global, pentru conservarea biodiversității tuturor ecosistemelor”, a declarat prof. Nela Dumea, directorul Palatului Copiilor .


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ