25 mai 2024
Actualitate"Voluntar pentru padure"

“Voluntar pentru padure”

Cea de a patra editie a concursului interdisciplinar de voluntariat si educatie ecologica intitulat “Voluntar pentru padure” s-a desfasurat joi 5 decembrie 2019 la Palatul Copiilor Bacau, de Ziua Internationala a Voluntariatului. In competitie au fost inscrise 130 de lucrari (afise, postere, filme, prezentari animate realizate cu aplicatii electronice de tip open source disponibile pe internet). Toate lucrarile au abordat teme ca importanta padurii, beneficile pe care le aduce aceasta in viata noastra, bune practici in protejarea mediului si al ecosistemului padure.

Expozitia de afise si postere a fost realizata in sala de festivitati a Palatului Copiilor Bacau. Filmele si creatiile multimedia au fost prezentate de catre autori in fata unui juriu format din profesori de specialitate, specialisti de la Directia Silvica si Agentia de Mediu Bacau. Concursul s-a bucurat de sprijinul Directie Silvice Bacau care a asigurat premiile pentru castigatori.

Voluntari ai catedrei de alimentatie publica de la Liceul Tehnologic “Gr. Antipa” din Bacau, profesori si elevi, au realizat produse de cofetarie cu ingrediente produse de padure sau in forme de produse ale padurii, dulciuri ce au fost degustate cu placere de micii ecologisti.Festivitatea de premiere a avut loc vineri 6 decembrie, in aceeasi locatie.

Proiectul a fost inscris in calendarul activitatilor educationale interjudetene al Ministerului Educatiei Nationale pe anul 2019 la pozitia 292.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri