Dupa ultimele doua victorii cu sufletul la gura, era nevoie de un scurt tratament de linistire. Fie el si injectabil, fie el si cu Penicilina. Trei fiole, normal. Rezultatul s-a vazut: 3-0. A noua victorie la acest scor pentru Stiinta Bacau dintr-un total de 17. In spatele succesului de ieri dupa-amiaza, contra iesencelor, a stat un meci agreabil. Emotiile au lipsit insa cu desavarsire. Studentele, fara Ana Mitrovic, inlocuita cu Bianca Toma, dar cu ridicatoarea Viktoria Polischiuk pe deplin refacuta, au condus in permanenta in primul set. Diferenta nu a fost mai mica de doua puncte (6-4, 15-13, 19-17), dar nici mai mare de cinci (5-0, 9-4, 12-7, 18-13, 25-20). Actul secund, in schimb,

s-a dovedit cel mai echilibrat al intalnirii. Iesencele au condus cu 4-1, insa au fost egalate la sase gratie unui atac in urcare al Stanjei Maletic. La 9-6 pentru Stiinta, oaspetele au reusit un adevarat tur de forta. Avantajata si de cateva greseli neprovocate ale campioanei, Penicilina a intors rezultatul pana in dreptul unui 11-9. A fost ultima oara cand echipa din Iasi s-a aflat la conducere. Truta si Boskovic au repus lucrurile pe fagasul normal, iar Stiinta a castigat cu 25-22, chiar daca Penicilina si-a facut ceva iluzii pe final de set cand s-a apropiat la doar un punct de adversare (21-20, 22-21). Ultimul act a inceput cu iesencele intr-un usor avantaj (3-1, 4-2, 5-4) si s-a incheiat cu un categoric 25-14 pentru studente. Cu 17 succese din tot atatea posibile, lidera se pregateste pentru derby-ul cu Rapid, din Giulesti, de sambata viitoare, in cadrul ultimei etape din sezonul regulat. Pana atunci insa, bacauancele vor fi chemate in cauza miercuri, in semifinalele Cupei Romaniei, pentru jocul tur cu Metalul Galati.

In partida de ieri, Stiinta a evoluat in urmatoarea alcatuire: Polischiuk, Truta (Moldovan), Toma (Anghel), Boskovic, Hatinova, Maletic (Marian), Tolisteanu (libero).

Penicilina: Mutascu, R. Constantinescu (Purice), Androhovici, Diaconita, T. Popa, Ionescu, Catcoan (libero).

Scris de Dan SION

Alte articole