Trimis in judecata in urma cu o luna, afaceristul Viorel Rusu a depus la Curtea de Apel o cerere de stramutare a dosarului penal pentru care inca nici nu s-a inceput judecata (aflat in camera preliminara). Conform rechizitoriului, Rusu este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu, spalare de bani si alte sapte infractiuni de fals in declaratii.

Parte vatamata in acest dosar este Primaria Bacau, cu un prejudiciu estimat de procurori la peste 1,5 milioane lei. In motivarea cererii de stramutare a dosarului, aflat pe rolul Tribunalului Bacau, Rusu s-a folosit de “calitatea” sa de denuntator in alte dosare penale si de imaginea pe care si-a creat-o prin numeroasele sale plângeri penale – “si-a atras contracte de finantare si apoi s-a dus sa faca denunturi”, ar fi perceptia locala, dupa cum reclama avocata lui, ceea ce i-ar putea influenta pe magistrati.

“Chiar si in acest stadiu de camera preliminara, nu ne bucuram de o atitudine corecta, nepartinitoare din partea judecatorului”, explica avocata. Ea a vorbit chiar de o “vrajmasie si o dusmanie locala”, in contextul in care Primaria Bacau este parte civila in dosar, iar Rusu este unul dintre denuntatorii primarului suspendat, Romeo Stavarache, in dosarul acestuia de mita.

“Este un ansamblu de factori care ar determina o judecata incorecta”, a apreciat avocata. Aparatorul lui Rusu a adus ca argument si o ordonanta a DNA de clasare a faptelor de care nu s-a tinut cont si s-a dispus, in ciuda acesteia, trimiterea in judecata de catre Parchetul Curtii de Apel. Nu in ultimul rând, “atmosfera creata de media” – pe Facebook, online si in presa scrisa – ar afecta echilibrul si perceptia magistratilor.

“Noi am suferit in aceasta ancheta si suferim in continuare”, a tinut sa precizeze avocata lui Rusu. Toate aceste argumente nu au reusit sa convinga instanta, cererea de stramutare fiind respinsa. Decizia este definitiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Si noi, cetatenii acestui oras suferim ca acest individ a acumulat averi mari din banii nostri.Ca ai fost, denuntator, nu este o scuza, trebuie sa suporti oprobiul public

LĂSAȚI UN MESAJ