19 aprilie 2024
EconomieVinul si gastronomia, vedetele primei zile la sarbatoarea magazinului Selgros

Vinul si gastronomia, vedetele primei zile la sarbatoarea magazinului Selgros

Vineri, 12 august, la magazinul Selgros din Bacau au inceput manifestarile dedicate aniversarii a zece ani de la deschiderea acestuia. Prima dintre cele trei zile dedicate sarbatorii a debutat chiar in incinta magazinului, animata ca de obicei de multimea clientilor sai, dar si de invitatii speciali la aniversare: parteneri de afaceri, clienti profesionisti (proprietari de restaurante, de pensiuni, de hoteluri etc.), reprezentantii a circa 30 de crame si producatori de brânzeturi, dar si cei ai Legatului Moldova si ai ai Scaunului cavaleresc Bacau ale Consulatului din România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului.

Prima zi a manifestarilor a fost dedicata special prezentarii si comercializarii vinurilor – una dintre tendintele noi abordate in strategia de dezvoltare a retelei Selgros Cash & Carry din România -, motiv pentru care aleea principala a magazinului din Bacau a fost ocupata, la propriu, de reprezentantii celor mai cunoscute crame din România, Republica Moldova si Bulgaria, care au etalat produsele lor traditionale, dar si cele mai noi produse scoase pe piata. Aproape fiecare crama a avut alaturi un producator de brânzeturi, pentru ca – spunea directoarea magazinului, Irina Stanciuc – vinul si brânzeturlei fac casa buna. Nu au lipsit de pe alee barurile de eveniment, producatorii de cafea si nici cei de tigari de foi.

Pentru a da si mai multa culoare manifestarii, printre clientii magazinului si printre invitati si-au facut aparitia actorii bacauani care au intruchipat statui vii in ipostaze subsumate temei principale a evenimentului. A putut fi vazut la lucru, insa, si pictorul Daniel Relenschi, care impreuna cu ajutoarele sale a inceput o lucrare inedita pentru o retea comerciala (o premiera nationala): primul tablou 3D in care va aparea o crama, ca si cum aceasta s-ar afla pe viu la subsolul magazinului.



Punctul forte al programului primei zile de manifestari a fost cursul sustinut in fata oricarui client interesat, dar si a unui grup de chelneri si bucatari din restaurante bacauane, de somelierul Sergiu Nedelea, pe tema asezonarii felurilor de mâncare pe masa unui local cu cele mai potrivite vinuri.

Cursul a fost finalizat cu prezentarea primei promotii de somelieri din reteaua Selgros-districtul Moldova si din unele unitati de alimentatie publica din judetul Bacau, prilej cu care noii somelieri au primit si diplomele de absolvire a cursului profesional sustinut tot de maestrul Sergiu Nedelea.
Astazi, 13 august, manifestarile vor continua la magazinul Selgros, intre orele 10,00 – 18,00, punctul forte al zilei fiind, de la ora 12,30, Spectacolul de gastronomie si vin sustinut de chef Adi Pop si de somelierul Sergiu Nedelea. Seara va fi dedicata redeschiderii terasei extinse a Restaurantului Dumbrava.

„Sarbatorim zece ani de la deschiderea magazinului din Bacau, dar si 15 ani de prezenta Selgros Cash&Carry in România. Evenimentul ne gaseste intr-o situatie remarcabila, cu cresteri de vânzari, intr-un an foarte bun pentru noi. Am facut actiuni masive de rebranding, ne-am schimbat culorile firmei, am renuntat la combinatia galben cu albastru, am optat pentru rosu cu alb, motiv pentru care si acum, in zilele de sarbatoare, totul in magazin este obsesiv alb-rosu. Sa se vada ca ne-am schimbat proprietarii, dar si culorile reprezentative si sigla. In prezent ne orientam mai mult catre gastronomie, catre clientii profesionisti, dar si catre clientul final, care este important. Primii zece ani ai magazinului din Bacau au fost o perioada de evolutie si suntem bucurosi ca, muncind, se vad si rezultatele.”
Irina Stanciuc, director de district in reteaua Selgros Cash&Carry

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri