Angajatul unei firme bacauane a fost zilele trecute victima unui accident de munca, soldat cu imobilizarea lui la pat mai multa vreme. Salariatul sustine ca persoane din conducerea firmei incearca sa arunce vina asupra lui, desi alta ar fi realitatea.

Tânarul, G.D., in vârsta de 29 ani, este angajat, de doua luni, la SC Ancamat Com SRL, pe postul de expert achizitii. Despre accidentul a carui victima a fost vineri, 12 iunie, la ora 7.00, G.D. ne relateaza:

“A cazut poarta metalica de o tona si ceva, de la intrarea in sediul firmei, pe mine, dupa ce s-a dezechilibrat de pe sine. Am fost operat la picior, unde am avut fractura 1/3 proximala tibia dreapta, in urma careia am suferit si un preinfarct de la lovitura. Voi sta vreo doua saptamâni in spital si vreo sase luni in recuperari”.

Dupa cum rezulta din registrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bacau, nefericitul eveniment a fost raportat la aceasta institutie de catre directorul general al SC Ancamat Com SRL in aceeasi zi de vineri, 12 iunie.

Despre circumstantele in care s-a produs accidentul, conducerea firmei spune, in informarea transmisa ITM-ului, ca G.D. “inainte de inceperea activitatii a considerat ca este necesar sa deschida poarta, fortând-o”.

Victima sustine alta varianta

“Am fost trimis din birou sa deschid poarta”, afirma G.D. El mai declara ca imediat dupa accident a fost transportat la spital de catre doua persoane din cadrul firmei, cu masina uneia dintre ele, si nu a fost chemata ambulanta.

“La spital, cele doua persoane au declarat ca am cazut dintr-un cires, culegând cirese la 7 dimineata, la o locatie din Margineni! Dupa ce am intrat in posesia telefonului mobil, mi-am sunat familia care a anuntat accidentul la 112, dupa care a fost anuntata politia judiciara-investigatii criminale. Directorul a refuzat sa vorbeasca cu familia mea, facându-se ca nu ma cunoaste”, mai afirma G.D.

Dupa discutia cu acesta, am incercat si noi sa aflam care este punctul de vedere al conducerii firmei in cauza vizavi de cele sustinute de catre accidentat, dar demersul nostru a fost zadarnic. Contactat telefonic, directorul general al SC Ancamat Com SRL a refuzat orice dialog cu noi, invocând faptul ca nu are timp sa vorbeasca.

Se asteapta dosarul de cercetare, de la firma

In ceea ce il priveste, Inspectoratul de Munca asteapta de la firma amintita dosarul de cercetare a evenimentului.

“In cazul unui accident cu incapacitate temporara de munca, cercetarea se face de catre firma in cauza, ne-a spus Dan Buftea, purtatorul de cuvânt al ITM Bacau. Dupa ce firma ne va inainta dosarul, noi vom verifica daca se leaga logic ceea ce se scrie in documentele continute. Dar, pâna atunci, si victima poate depune o sesizare la noi, pe care suntem obligati apoi sa o verificam.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ