19 aprilie 2024
ActualitateVineri pornește telescaunul Pârtiei Nemira din Slănic Moldova

Vineri pornește telescaunul Pârtiei Nemira din Slănic Moldova

Prima surpriză dedicată turiștilor chiar din prima zi a manifestării „Zilele orașului Slănic Moldova” (19 – 21 iulie), este deschiderea programului de vară a telescaunului de pe Pârtia de schi Nemira, care va avea loc vineri, 19 iulie, de la ora 11,00. Romil Botezatu, directorul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, administratorul instalației, spune că telescaunul va funcționa până pe 15 septembrie.

Cu telescaunul – spun administratorii Pârtiei Nemira – poate urca oricine vrea să admire peisajul de la înălțime, perspectiva fiind diferită pe durata verii. Pasionații drumețiilor montane pot porni către centrul stațiunii pe traseu turistic marcat cu triunghi albastru: Pârtia de schi Nemira (de la baza superioară a acesteia) – Valea Dobru – Parcul Central Slănic-Moldova.
O urcare, ca și o coborâre pentru un adult costă 10 lei, iar pentru un copil, elev sau student se plătesc câte 8 lei. Cartela este valabilă doar pentru ziua în care a fost emisă. Vor beneficia de reducere elevii și studenții care vor prezenta carnetul de elev/legitimația de student, vizat/vizată pentru anul în curs.
Telescaunul funcționează între orele 11,00 și 19,00 pornește când sunt la stația de îmbarcare minim 16 turiști.

„Sus, pe munte spune primarul Gheorghe Baciu – turiștii pot comanda o cafea sau ceva de mâncare, dar vor porni mai multe proiecte acolo, precum Parc Aventura sau zona de spectacole pentru tineri într-o zonă în care nu poate fi perturbată liniștea publică”.



La Slănic Moldova, pe 20 iulie va fi marcată Sărbătoarea de Sf. Ilie, patronul spiritual al orașului stațiune. Primarul Gheorghe Baciu spune că în cele trei zile de manifestări vor avea loc și a XVI-a ediție a Festivalului a festivalului județean de folclor și meșteșuguri artistice, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bacău, care va include spectacole folclorice și un târg al meșteșugurilor populare, susținute de ansambluri folclorice și meșteri populari din tot județul (20 – 21 iulie). Primăria organizează și recitaluri ale unor cunoscuți artiști și formații, precum solistul Ion Suruceanu, soprana Alis Făiniță și trupa Holograf. „Ideea înființării trupei Holograf – mi spus Gheorghe Baciu – s-a născut chiar la Slănic Moldova, într-o tabără studențească.

Spre Slănic Moldova, pe șosea, nu mai sunt acum restricții de circulație.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri