Avaria care a afectat orașul Bacău începând de sâmbătă a fost remediată de lucrătorii Companiei de Apă duminică seara, în jurul orei 20.

„A fost o avarie care a depășit de trei ori ca amploare avaria din luna august, dar am reușit să o remediem în circa 24 de ore, în ciuda condițiilor foarte dificile, mai ales a temperaturilor de până la -12 grade. Apoi a început umplerea conductei, iar la ora la care discutăm (luni, ora 9.30 – n.r.) debitul a ajuns la 50% din normal.

Apreciem că până luni seara debitul va ajunge la normal și, dacă nu vor apărea alte probleme, până marți dimineața tot orașul va avea apă”, a apreciat directorul interimar al Companiei de Apă, Petruș Rădulescu.

PUBLICITATE

Luni dimineața, s-a reunit și Consiliul Local în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a aproba alocarea a 80.000 de lei destinați cumpărării de apă potabilă pentru populația orașului. Apa este îmbuteliată și se va distribui atât timp cât rețeaua publică nu va funcționa. Rația este de patru litri de persoană pe zi.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în depășirea situației de criză. Este vorba despre profesioniștii de la Compania de Apă, care au lucrat din greu pentru remedierea avariei, Bisericii Ortodoxe, pentru că a pus la dispoziție spații de distribuție a apei potabile, Bisericii Catolice, pentru că a contribuit cu ceaiul pentru populație, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și unităților militare pentru că au pus la dispoziție mijloace tehnice necesare la distribuirea apei, precum și angajaților Primăriei care în aceste zile au împărțit apă și ceai băcăuanilor”, a spus primarul Cosmin Necula.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Dle Necula, puteți transmite mulțumiri si populației care v-a votat si așteaptă de la Dvs rezultate. Prima avarie a fost neprevăzută, a doua nu mai e la fel. A treia nu o mai acceptam. Va rog ca reprezentant al instituției sa v-o asumați. Nu mai aveți pe cine concedia.

  2. Din acest motiv este posibil ca lucrarile de remediere sa se prelungeasca, iar restrictia privind furnizarea apei sa afecteze si ziua de luni 16.01.2017.-informare de pe site CRAB

  3. Deci să înțeleg că începând de astăzi s-au aprobat peste 17 000 Euro pentru apă potabilă îmbuteliată în caz de nefuncționare a rețelei publice. Tot în cursul zilei de astăzi s-a reluat și furnizarea apei. Mai mult ca sigur, din această apă nu a fost nevoie să se distribuie prea multă. Rămân și rezerve la Primărie? Sau în această sumă era inclusă și cea distribuită începând de sâmbătă? Oricum ar fi, mi se pare cam mult, mai ales că din câte observ a fost o apă dintre cele mai scumpe pe piață. Oare nu cumva s-a distribuit mai puțină decât se va declara că s-a cumpărat, prețul de achiziție ajutând la justificarea unei cheltuieli mai mari?

LĂSAȚI UN MESAJ