15 mai 2024
ActualitateVideoconferință cu directorii de şcoli: 88.000 de elevi din județul Bacău încep...

Videoconferință cu directorii de şcoli: 88.000 de elevi din județul Bacău încep şcoala pe 5 septembrie

Prefectul de Bacău a condus, marți, de la sediul Inspectoratului Şcolar Județean, şedința în sistem videoconferință cu cei aproximativ 170 de directori ai unităților educaționale din județ, pe care a convocat-o dintr-un dublu considerent: pe de o parte nevoia de a verifica cum se stă concret cu pregătirile pentru noul an şcolar, pe de altă parte pentru ca reprezentanții IPJ, IJJ, ISU, DSP – prezenți la ședință – să transmită conducerilor şcolilor îndrumări specifice, în conformitate cu atribuțiile ce le sunt conferite de lege.

“Mă preocupă, în mod particular, calitatea actului educațional care nu poate fi consolidată decât dacă este dublată de un management educațional cel puțin echivalent pe planul organizării și eficienței. În jur de 88.000 de elevi vor începe școala pe 5 septembrie, în cele 172 de unități de învățământ din județ (cărora li se adaugă 307 unități arondate), context în care am apreciat că este oportun să transmit directorilor de școli principiile ce jalonează, în opinia mea, funcționarea optimă a sistemului școlar în noul an”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel.

Acesta a cerut gestionarea eficientă a resurselor și evitarea risipei: acolo unde este posibil– inclusiv realizarea de economii (la consumul de energie, de utilități – apă, consumul chibzuit de furnituri și alte produse necesare bunei funcționări a unității școlare). Prefectul a cerut să se pună accentul pe siguranța în școli și să se acorde o atenție sporită acordată fenomenului de consum substanțe psiho-active.



Nu mai e pentru nimeni o noutate că vârsta asociată consumului de astfel de substanțe este tot mai scăzută, iar tinerii sunt mediul de predilecție în care stupefiantele sunt diseminate. S-a cerut, de asemenea, conlucrare, cooperare, colaborare cu primăriile, astfel încât să nu existe două voci distincte, antagonice, atunci când vorbim despre educație în plan local – una a conducerii școlii, cealaltă a conducerii primăriei (fie că ne referim la burse școlare, investiții în infrastructura educațională sau diverse decontări pe care primăriile le fac nu fără un efort bugetar considerabil, mai ales în această perioadă).

În același timp, prefectul a insistat pe încurajarea adoptării de noi tehnologii și digitalizarea procesului educațional și construirea unor parteneriate durabile, în sprijinul educației, cu Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Direcția pentru Sănătate Publică: sunt instituții de forță, verificare și control ale căror îndrumări prompte au venit, nu o dată, în sprijinul nemijlocit al școlilor, asigurând buna funcționare a acestora sub un climat de siguranță, ordine și sănătate publică.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri