Pentru ca orice actiune bine inceputa se cere continuata, Parohia Buna Vestire din Bacau, in frunte cu inimosul sau pastor, parintele Iulian Musat, a recidivat cu un concert liric de exceptie. In timp ce, afara, toamna bacoviana isi cerea drepturile, in bisericuta bicentenara din cartierul Bistrita-Lac muzica de inalta calitate a protagonistilor acestui ospat cultural s-a alaturat in aceasta zi de joi, 22 septembrie, memoriei sonore acumulate in zidurile de piatra.

Preotul Iulian Musat a deschis concertul cu piese muzicale compuse de Mozart si Andrea Bocelli, acompaniat fiind la pian de prof. Elvis Condrea. Lui i s-a alaturat pr. Ciprian Ignat care a completat evenimentul muzical cu frânturi de muzica psaltica.

Alaturi de acestia au urcat pe scena in fata altarului fiicele lor, Teona Musat si Daria Ignat, care au demonstrat audientei ca viitorul e pe mâini bune. Partea a doua a concertului a avut-o ca protagonista pe binecunoscuta solista de muzica usoara Paula Seling. Ea a incalzit inimile bacauanilor cu „Pricesnele” sale, melodii pline de emotie crestina pe care artista, cu vocea sa vibranta, le-a oferit plina de emotie ascultatorilor.

„Ma bucur ca am avut ocazia sa cânt in fata unor ascultatori care vibreaza atât de intens la cântecele mele si m-au primit cu asa o mare caldura. Cântând in acest spatiu al rugaciunii, am simtit cum sonoritatea si emotiile s-au transmis altfel, mult mai intens, decât intr-o sala de concerte obisnuita.

Cât despre parintele Iulian, l-am simtit dedicat atât muncii sale cât si muzicii si culturii in general” a marturisit Paula Seling pentru cititorii cotidianului Desteptarea. Publicul, in frunte cu ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, a apreciat cu aplauze indelungate stradaniile performerilor, spectatorii fiind incântati de calitatea actului cultural.

Si de aceasta data, evenimentul a avut o latura sociala, propunându-si strângerea de donatii pentru sprijinirea tânarului artist plastic Ovidiu George Rusu, un real talent care se pregateste in cadrul Colegiului National de Arta „George Apostu”, elevul fiind laureat al Olimpiadei Nationale de Arte Plastice din anul acesta.

[wonderplugin_gallery id=”676″]Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE