13 aprilie 2024
ActualitateVIDEO: Cimitirul Eroilor WWI de la Poieni - Târgu Ocna

VIDEO: Cimitirul Eroilor WWI de la Poieni – Târgu Ocna

În anul 1934, Societatea “Cultul Eroilor” a ridicat un monument de o importanță solemnă în memoria celor căzuți pentru țară. Acest monument, înconjurat de un cimitir cu forme trapezoidale, stă mărturie atât a sacrificiului suprem al eroilor, cât și a recunoașterii și respectului adus acestora de către societate.

Situat într-un loc plin de semnificație, acest ansamblu monumental își așteaptă vizitatorii într-o tăcere solemnă, simbolizând sacrificiul celor care și-au dat viața pentru țară. Dimensiunile sale imponențe atrag atenția, însă este mai mult decât o simplă structură de piatră și metal. Este o amintire vie a curajului și devotamentului celor care au luptat și au murit pentru ca noi să putem trăi în libertate.

Cu o latură mică de 16,33 de metri și una mare de 44 de metri, cimitirul și monumentul sunt înconjurat de un zid solid de piatră, semnificând atât protecția, cât și perenitatea amintirii acestor eroi. În mijlocul ansamblului se înalță un obelisc de formă dreptunghiulară, pe care se găsește o inscripție ce rezumă spiritul lor de sacrificiu: “Aici odihnesc ostașii necunoscuți / Ostași ce ați căzut pentru țară / Vitejii ai credinței soldați / Ori unde-n morminte voi stați / Vă fie țărâna ușoară.” Aceste cuvinte, semnate de Mircea D. Rădulescu, sunt o recunoaștere solemnă a jertfei aduse și un omagiu adus celor ce au căzut pe câmpul de luptă.Printre unitățile participante la aceste lupte și comemorări se numără Regimentul 17 Infanterie Mehedinți, Regimentul 19 Infanterie, Regimentul 1 Vânători de Munte și multe altele. Aceste unități au dat ostași curajoși, care și-au servit țara cu devotament și onoare.

 

 

Sursa video

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri