Dupa cum a declarat secretarul municipiului Onesti, juristul Daniel Spânu, “vineri, 12 iunie, a fost primita adresa de la Institutia Prefectului Bacau, cu privire la existenta Deciziei 18 din 8 iunie a Iñaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care se mentioneaza ca alesii locali care au condamnari prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa privativa de libertate, cu suspendare conditionata sunt aplicabile dispozitiile Legii nr. 393 din 2004, privind statutul alesilor locali.

Aceasta lege prevede la art.15, litera e, incetarea mandatului alesului local. La nivelul Onestiului in aceasta situatie se afla primarul municipiului, Victor Laurentiu Neghina. Am intocmit referat si in ziua de 15 iunie l-am inaintat Prefecturii Bacau sa analizeze si sa vada daca sunt indeplinite conditiile de emitere a Ordinului de incetare a mandatului.

Exista opinii pro si contra cu privire la savârsirea infractiunii, pedeapsa lui Victor Laurentiu Neghina fiind de 8 luni cu suspendare, iar pâna in acest moment pedeapsa ar trebui sa fie executata. Daca se va emite ordinul, viceprimarul preia atributiile primarului, iar un consilier local e numit viceprimar”.

PUBLICITATE

In timp ce la Primaria Onesti se asteapta din moment in moment Ordinul de la Prefectura Bacau, la Onesti viceprimarul Nicolae Gnatiuc si-a anuntat demisia din functia pe care o ocupa. El a declarat ca “in urma informatiilor conform carora exista posibilitatea ca Laurentiu Neghina sa nu isi poata duce la bun sfârsit mandatul de primar si pentru a respecta votul cetatenilor exprimat in urma cu trei ani, azi, 17 iunie, mi-am inaintat demisia din functia de viceprimar.

Consider ca acest gest este unul de onoare, un gest de respect pentru onesteni  si pentru parteneriatul de coalitie cu UNPR”.

Nicolae Gnatiuc a mai mentionat: ”Sunt un om responsabil ce respecta toate angajamentele facute in 2012, eu fiind numit viceprimar cu sustinerea UNPR. L-am informat pe Laurentiu Neghina asupra demisiei  mele si nu imi doresc sa obtin functia de primar in urma unei decizii a Prefecturii Bacau”.

Demn de remarcat este faptul ca luni 29 iunie la Onesti va avea loc o sedinta a Consiliului Local la care alesii locali onesteni vor lua act de demisia viceprimarului Nicolae Gnatiuc si vor alege un nou viceprimar.   


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ