Viceprimarul Cristian Ghingheș susține că municipalitatea dorește să taie toți pomii fructiferi din Bacău și să scoată toate gardurile vii dintre blocuri. El spune ca s-a împotrivit acestui proiect și din acest motiv i s-au retras atribuțiile de viceprimar.

„Ca să înțelegeți de ce mi-au fost retrase atribuțiile, unul dintre motivele reale este faptul că nu am fost de acord cu tăierea de-a valma a tuturor pomilor fructiferi și a tuturor gardurilor vii din municipiul Bacău, ca titular ce eram al atribuțiilor în ceea ce privește spațiile verzi din municipiul Bacău”, a scris Ghingheș pe Facebook.

Viceprimarul spune ca a refuzat să dea curs unei astfel de idei dar, după ce i-au fost preluate atribuțiile de către primar, din primărie a plecat către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) o adresă în care se solicită aviz pentru tăierea tuturor pomilor fructiferi și gardurilor vii din municipiul Bacău.

„Din fericire, APM a trimis primăria la plimbare, respingând solicitarea de aviz general și solicitând un amplu proiect de reamenajare a spațiului verde din municipiu, așa cum am vrut eu să demarez prin noul regulament al spațiilor verzi care stă blocat între etajele primăriei încă de astă-vară. Na, prioritățile sunt altele: chermeze pe bani publici în plină pandemie, concursuri dubioase la SSPM etc”, a mai spus el.

Cristian Ghingheș se declară de acord că pomii fructiferi care produc mizerie trebuie schimbați, dar spune că acest lucru nu se poate face decât treptat, prin înlocuirea acestora cu alți arbori (ornamentali cu creștere rapidă și valoare dendrologică superioară).

„Cât despre gardurile vii, habar nu am de ce decidenții de la etajul 1 vor eliminarea acestora, dar sunt împăcat cu ideea că nu am dat curs unor astfel de inițiative și că, în măsura disponibilităților, le-am întreținut până acum și am comandat material pentru unele noi”, a mai precizat viceprimarul.PUBLICITATE