Veronica Dontu (foto) se afla la al IV-lea mandat, fiind primar al comunei Tamasi din 2005, când satul Gioseni s-a desprins din aceasta unitate administrativ-teritoriala si a format, singur, o noua comuna, Gioseni. Pe 5 iunie 2016, Veronica Dontu a fost realeasa de tamaseni in functia de primar cu unul dintre cele mai mari scoruri din judet: 85 la suta.

– S-a incheiat campania electorala, s-au incheiat si alegerile, pe care le-ati câstigat cu votul a peste 80% din electorat. A fost o perioada grea?

– Mai exact 85%, este foarte important! A fost o campanie electorala grea, dar m-am mobilizat si impreuna cu echipa mea am reusit sa-i convingem pe tamaseni sa-si pastreze increderea. Cetatenii comunei Tamasi sunt oameni seriosi, cu mult bun-simt, demni si responsabili si nu s-au lasat pacaliti de niste aventurieri de ocazie, de niste persoane care nu s-au dat in laturi de la nimic pentru a fura linistea, renumele si banii acestei localitati.
Pentru mine, tamasenii sunt oameni cu minti si suflete bogate, cu vieti de trait acum, pe care trebuie sa-i servesc cu pricepere, demnitate si loialitate, nu niste cifre platitoare de impozite si taxe, fara chip, fara nume, fara importanta.
Onoarea mi-a dictat toata viata sa nu vând si sa nu cumpar oameni. Am muncit sa le câstig increderea. Nu-mi voi schimba aceasta credinta niciodata. Nu am “cumparat” votul cu promisiuni desarte, ci cu obiectivele realiste pe care le-am atins in cei 11 ani la primarie. Am dus la bun sfârsit toate angajamentele pe care mi le-am asumat. Rezultatul? Comuna Tamasi a devenit un model pentru toate comunele din judetul Bacau si nu numai.

00RAZ_0894

– Ati trait experiente sau intâmplari speciale in aceasta campanie?

– Am vazut oameni de toate vârstele, uniti pentru sustinerea mea si a echipei, insa o anumita intâmplare m-a emotionat si mi-a ramas intiparita in memorie: unul dintre tinerii tamaseni, in cadrul unei vizite pe teren, mi-a spus entuziasmat: “Astept cu nerabdare sa va incredintez primul meu vot!”. Si iata ca impotriva unui trend national ingrijorator, tinerii din comuna Tamasi au votat in numar mare si m-au sustinut mai mult ca niciodata, interesati de viitorul comunei noastre. Prezenta la vot a fost de peste 55%. Ii felicit si ii apreciez pentru maturitatea si discernamântul de care au dat dovada. Ziua de duminica (5 iunie 2016, n.r.) a fost o zi unica, emotionanta, pe care am trait-o impreuna. Am obtinut cel mai bun rezultat. Ei merita totul, au avut incredere in mine si de aceasta data!

– Tamasenii va spun “primarita noastra”. Familia cum va spune si mai ales ce spune despre acest mandat?

– Acasa sunt “mama”, atât pentru cei doi baieti, cât si pentru sotul meu. Am doi baieti, unul de 32 de ani si unul de 25 de ani. Cel mai mare este casatorit, locuieste in Bucuresti si are o fetita de 6 ani, deci sunt si bunica. Baiatul cel mic isi cladeste un viitor aici, in Bacau. Sotul meu este padurar in cadrul Ocolului Silvic Bacau, de peste 35 de ani.
Dupa atâtia ani de primarie, familia s-a obisnuit cu programul meu intens, ma intelege si ma sprijina neconditionat, ori de câte ori am nevoie. Sarbatorile le petrecem in familie si astfel imi incarc bateriile pentru urmatoarea perioada, iar vara imi vine nepotica in vacanta si incercam sa facem impreuna tot ce ar trebui sa faca o bunica si nepotica ei: gatim impreuna, mergem in parc, la cumparaturi, ingrijim florile si multe alte activitati de vacanta.

– Incepeti o etapa noua. Dupa trei mandate, ce v-a mai ramas de facut?

– Cetatenii comunei Tamasi se bucura de drumuri asfaltate, apa si canalizare, scoli modernizate, program de after-school pentru elevi, parcuri, transport public intre satele comunei si multe altele, dar planurile mele nu se opresc aici. Pentru perioada 2016 – 2020 pot sa amintesc câteva obiective pe care mi-am propus sa le realizez: alimentarea cu gaz metan a comunei, implementarea unui sistem ecologic de iluminat public, asfaltarea drumurilor de exploatare agricola, construirea unei sali de sport multifunctionale, acordarea de terenuri pentru construirea de locuinte tinerilor, extinderea intravilanului localitatii si multe alte proiecte prin care sper sa facem mai buna viata oamenilor din comuna. Tot in aceasta perioada as vrea sa pun accentul si pe câteva proiecte sociale. De exemplu, mi-as dori sa pot extinde programul de after-school pentru toti elevii din clasele I-IV din comuna Tamasi.

– Pe termen lung, cum vedeti evolutia comunei?

– Comuna Tamasi este pe drumul cel bun. Investitorii nu vor intârzia sa apara pentru ca aici gasesc infrastructura necesara pentru dezvoltarea afacerii lor, iar apropierea de orasul Bacau ne aduce plus valoare. Sper ca pe teritoriul comunei sa apara in urmatorii ani afaceri mai mici sau mai mari care sa permita tinerilor plecati in strainatate sa se intoarca acasa, in Tamasi, si sa-si gasesca un loc de munca.
Dupa cum stiti, GAL Bacaul Verde, al carui presedinte sunt, isi are sediul la noi in localitate, iar astfel, cetatenii sunt mai aproape si pot fi mai bine informati si sprijiniti pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultura, pentru fabrici si pentru tot felul de investitii. De asemenea, un alt obiectiv al meu este realizarea unor trasee turistice cu piste de biciclete si zone de relaxare de pe malul Siretului pâna in padurea Tamasi, pentru a profita de potentialul turistic pe care il avem, precum si infiintarea unei tabere pentru copii si tineri.

Comuna Tamasi este situata în partea central estica a judetului Bacau si este formata din satele: Chetris, Furnicari si Tamasi (resedinta). Comuna este strabatuta de soseaua judeteana DJ252B (iesire directa in DN2 prin DJ252D – ramificatie în localitatea Chetris), se afla la o distanta de 25 km de municipiul Bacau si se învecineaza cu Buhoci, Letea Veche, Nicolae Balcescu, Faraoani si Cleja, Gioseni, Ungureni, Parincea, Horgesti.
Teritoriul comunei Tamasi dispune de mari resurse de apa ce apartin pânzelor freatice retelei hidrografice si lacurilor. Prima atestare a satului Tamasi dateaza din 23 februarie 1433, când voievodul Ilie Voievod daruieste lui Dan Vornic satul Tamasi cu hotarul lui vechi. Populatia comunei Tamasi este de 3.289 locuitori.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

37 COMENTARII

 1. sper sa isi duca la bun sfirsit si DNA-ul toate angajamentele ca lupta prin mijloacele specifice pentru pedepsirea tuturor asfel de impostori care se ascund dupa niste fapte de genul “a facut ceva”
  a facut intr-adevar ceva , la inceputurile ‘carierei’ sale de primar prin definirivarea unor proiecte incepute de altii de la care a prins gustul banului nemuncit si daca a vazut ca din implementarea unor proiecte se poate scoate ceva a continuat doar cu proiecte din care s-ai iasa ceva indiferent daca erau su nu necesare;
  -intrebari la care nu exista (deocamdata) un raspuns;
  -cite locuri de munca s-au realizat in mandatele “D-nei” ?
  – cum e posibil ca dintr-un modest salar de primar si de padurar sa reusesti in doar citiva ani de mandat sa-ti “cumperi” ha de teren,sa-ti construesti vila in care nu stai,apartamente in Bacau si Bucuresti,masini bune pentru toti membrii familiei ,sa termini si un liceu ,ba chiar si o facultate ?
  – cine sunt cei din “echipa” ,cum au beneficiat de proiecte europene prin GAL-ul Presedintei ,si de alte multiple avantaje doar pentru ca au ridicat ascultatori mina si au votat mecanic toate proiectele fantasmagorice impuse ?
  – cine are curajul sa faca o analiza economica reala si sa ne raspunda macar la o singura modesta intrebare-care este gradul de indatorare al comunei si ce beneficii economice au adus o parte din proiectele realizare cum ar fi ; cladirea after -scool , microbuzul pentru transport public de persoane , Bacul de traversare a Siretului s.a. ?
  Nu a reusit nimeni pina acum sa treaca gazul metan peste Siret va reusi D-na in mandatul urmator;
  Se va construi o sala de sport polivalenta-pe ce teren ?- si pentru cine ca in 10-20 de ani nici batrini nu vor mai fi ;
  Se va da teren tinerilor pentru constructia de locuinte-unde ?- ca nici acum nu s-a redat vechilor proprietari terenul cuvenit si s-a aplicat o reducere deoarece terenul a fost acoperit de apele lacului .
  Multe ar mai fi de spus da peste “vointa ” electoratului carat la vot si permanent amenintat nu se poate trce usor asa ca inchei cu speranta de la inceput-asteptam DNA-ul sa solutioneze o parte din multele dosare in care D-na e protagonista.

 2. Felicitari! Sunteti o doamna deosebita si chiar avem incredre ca noul mandat va aduce prosperitatea in comuna! Sa fiti ferma si fara mila atunci cand e vorba de implementarea masurilor! Romanii cu greu respecta legi, oameni si altele asa ca “biciul” e in mana dvs!

 3. Sa spunem ca ai dreptate,dar ce te face sa vb acum,aici si nu in public in plină campanie?S-au te macină frustrarea si invidia ca nu ai reușit sa furi tu nimic?Putin contează daca a si furat dar mai important este faptul ca a dat o lecție tuturor primarilor din județ si nu numai.Ea este cea mai indicată persoana sa răspundă tuturor acuzațiilor si cu siguranța o va face curând!

  • Ia mutati-va acolo,madam’ Mihaela si lasati Bacaul!Vindeti apartamentul ca si asa e prea mic la ce droaie de membri aveti.In felul asta,poate scap si eu de niste vecini galagiosi si mistocari.La Tamasi,se accepta urletele si rasetele zgomotoase,spre deosebire de Bacau unde ar trebui sa fie mai multa discretie.Dar cere discretie la unii daca poti!
   Deci,vindeti la Bacau si mutati-va cu totul la Tamasi unde aveti vila.Succesuri!

 4. Pe naiba, se știe cât de mult prosperă incultura si analfabetismul în com.Tamasi, oameni care sunt ușor de dus cu zăhărelul. A turnat un covor de asfalt sub 5cm si o canalizare de 20 cm,daca se c…a doi și unul face baie s-a înfundat, mașini mai grele de7 t nu pot circula fiindcă rupe controversatul asfalt. Acum a mai băgat ceva mil dintr-un bac inutil și colac peste pupăză la inaugurat imediat înainte de campanie:))))))))

 5. Ba “un amarat” ,tu stii ce vb?? Sau esti unul din cei doi contracandidati rupti in gura pentru scaunul de primar ??? Unu il mananca serpii in ograda si cealalta parca e muta satului , Voi vroiati sa fiti primari???? Si ce sa faceti? Sa dormiti pe birou?? Baaaa ,tre sa aveti cap ca sa stiti cum se deschid usile care trebuie .
  Voi sigur daca vreti sa intrati pe o usa care scrie TRAGE ,sigur va impingeti k taurii. Vedetiva de tarlalele voastre ca va mananca mistretii cu totul ,si toata lumea stie cum era comuna inainte sa vina doamna Dontu la conducere.
  Asa ca CIOCU MIC ,OK.

 6. Domnu Vadim ,chiar va contrazic cu asfaltul, nici peridocul cu remorca care vine din padure cu zeci de tone incarcat nu a deranjat aia 5 cm care zici matale, Asfaltul e de foarte buna calitate da se pare k mata esti expert si vezi prin asfalt si ce grosime are .
  Cauta k poate ai facut pe matale .???

 7. Cu totii stim sa aruncam cuvine urate la adresa cuiva dar drschideti-va ochii drsgilor si priviti cat s.a fscut in aceasta comuna, cat de moderna si frumoasa a ajuns. Spuneti ca a furat, chiar daca ar fi asa, va roade invidia ca nu ati reusit voi sa ajungeti in locul dansei? Sa furati tot ce se poate fura. Sa nu aplecsti urechea la toate vorbele urate la adresa dvs. si sa stiti ca mereu va vom fi alaturi. Daca erau vorbe adevarate trebuiau spuse in timpul campaniei electorale, nu acum.
  Succes pe mai departe.

  • Musiu Claudiu,luati-va catrafustele si mutati-va definitiv acolo.Lasati Bacaul ca aici nu toata lumea agreeaza racnetele de duduie scara scarii cum va place voua,celor din Tamasi.Mai apare si cate o baba turmentata,inalta de 1,80,voinica de zici ca e un bodyguard si traita bine la viata ei, si tacamul e complet.Rasete dezlantuite,de oameni care trag la masea un pic cam mult(whiskey si vin de tara la greu!!), sunt ceva normal pentru cetatenii din Tamasi dar nu si pentru cei din Bacau.Cei din Tamasi pricep si mai greu de felul lor…De exemplu,li se pare ca daca la ei acasa se racneste cand omul se intoarce de la serviciu,asa trebuie sa faca si toata locatarii dintr-un bloc din Bacau.Or,nu te supara frate,la Bacau obiceiurile sunt diferite de cele de la Tamasi,cum am mai spus.
   Concluzia e ca oamenii din Tamasi daca s-au stabilit din greseala in Bacau sa faca acum cale intoarsa cat exista o primarita care face treaba,nu gluma!Hai,pregatiti gentile cu catrafuste si duceti-va inapoi de unde ati venit.Va simtiti invidiati?Foarte bine,mereti in pace in locul vostru de bastina si faceti-le in ciuda la bacauani!

 8. Buna ziua, este adevarat ca in comuna s-a scimbat ceva in bine …. Dar unii oameni nu inteleg O SINGURA CHESTIE!!!!!! oameni buni, nimeni nu a facut ceva in comuna cu banii proprii !!!! Cand aud a facut ceva d-na primar inebunesc … Parca a facut din banii personali ….. Toti banii sunt fonduri europene sau fonduri Alocate de la consiliul judetean bacau care daca aloca ceva fonduri nu se poate sa nu ciupeasca ceva pentru ca asa este peste tot !!!! Toate proiectele facute sunt niste proiecte supra evaluate si sunt sigur de asta si d-na primar s-a inbogatit in acesti ani !!!! Dar sper ca DNA sa isi faca treaba si sa nu fie partasi cu toata gloata aceasta de mafioti in frunte cu Benea!!!

 9. “cetățean sincer”, un primar nu trebuie sa aducă bani de acasă , el trebuie sa știe sa ii ia înapoi din impozitele pe care le dam cu vârf si îndesat , sau din altele surse, si sa le faca viața mai buna prin investiții cetățenilor din comuna/orașul său !!

  • Da normal ,trebuie sa stii cum sa gestionezi banii ca sa faci ceva frumos in comuna. Va amintesc ca am avut primar care a rambursat banii inapoi ca nu stia ce sa faca cu ei..Deci nu conteaza functia de primar pe cat conteaza omul cat e de descurcaret in toate privintele. Nu oricine merita functia de primar. Comentarii sant destule de facut si invidiosi si mai multi..

 10. Pentru ,,anonim” si altii ca el: sa intelegem ca nu conteaza ca a furat si ca a dat o lectie de furat primarilor din judet? Cam asa s-a exprimat bruma de neuron din creierul dumneavoastra :). Va doresc, in spiritul celor afirmate de dumneavoastra, sa fiti furat an de an asa cum ne urati si dumneavoastra noua!

 11. Domnule contracandidat, ” un amarat” sau mai bine zis sotul Doamnei/partenerul Vadim care nu a-ti facut nimic pentru Comuna Tamasi. Cum va permiteți sa spuneti ca la Tamasi prosperă “incultura si analfabetismul” … Nu va e rusine voi care ati distrus CAP-urile, fermele oamenilor unde au muncit o viata! Voi care i-ati facut acționari si tot voi ia-ti eliminat din societate! Va bate Dumnezeu, nenorocitilor!Chiar nu vedeti ca lumea nu va vrea? A-ti luat 113 voturi (marea Doamna) si 80 marele Domn… Rusine!!!! Sunteți de râsul lumii! Mai aveti curajul, sa scoateți capul? Nu va vrem, domnilor!!!! NUUUUU!

 12. ”’Domnule contracandidat, ” un amarat” sau mai bine zis sotul Doamnei/partenerul Vadim care nu a-ti facut nimic pentru Comuna Tamasi. Cum va permiteți sa spuneti ca la Tamasi prosperă “incultura si analfabetismul” … Nu va e rusine voi care ati distrus CAP-urile, fermele oamenilor unde au muncit o viata! Voi care i-ati facut acționari si tot voi ia-ti eliminat din societate! Va bate Dumnezeu, nenorocitilor!Chiar nu vedeti ca lumea nu va vrea? A-ti luat 113 voturi (marea Doamna) si 80 marele Domn… Rusine!!!! Sunteți de râsul lumii! Mai aveti curajul, sa scoateți capul? Nu va vrem, domnilor!!!! NUUUUU!”’

  SUPERRRR ,SPER CA ALTADATA SA NU MAI INDRAZNITI SA CANDIDATI.
  Foarte bine zis Ioana..

  • Pai hai sa-ti arat eu cultura,Skaraoski “nebun” de Tamasi! Asa se scrie mai nou:”nu A-TI facut nimic.”???Il scrii pe “ati”(verb auxiliar),cu CRATIMA???Si mai si racnesti in stilul cetatenilor din Tamasi,nu numai pe scara blocului,cum spunea Pacala mai sus,dar si aici,in mediul online???

   • Daiana ,daca belesti ochii bine o sa observi ca eu de fapt am facut o apreciere la textul de sus care l-am pus special intre ghilimele. Restul e scris de mine.

    • Si asta e exprimarea ta de om “civilizat”:”belesti ochii”!
     Si nu e nimic in ghilimele decat “Domnule contracandidat”,restul sunt formularile tale.Se vede de pe luna.Nu-mi mai bat capul ca n-am cu cine!

     • Atunci schimba ochelarii ca tot nu ai vazut bine.

      “SUPERRRR ,SPER CA ALTADATA SA NU MAI INDRAZNITI SA CANDIDATI.
      Foarte bine zis Ioana..”.
      Asta e textul scris de mine.

    • Oricum faza cu “beleste ochii” nu se iarta,ai scris-o tu!Si e o exprimare care reflecta acest cuvinte:”’…. la Tamasi prosperă “incultura si analfabetismul” …
     Daca erai un om cult si educat,nu foloseai verbul “a beli”,asta e folosit mai pe la tara,asa..

 13. O fi doamna dontu hoata cum spuneti voi, dar VOI santeti de o mie de ori mai hoti ,nici nu meritati sa traiti in comuna cu noi. Unul dintre contracandidati chiar a dat doua palme la un anumit “cetatean” pentru ca i-a confirmat ca “ti-am zis eu ca nu o sa iesi primar”….
  Pai fratilor ,cine vrea sa fie dat in suturi afara din primarie ?????? Se stie apropoul unde e ???

  • Sa mori tu???Te mai lauzi mult ca n-ai furat?Nici usturoi n-ai mancat,nici gura nu-ti miroase!Dar corentul electric cum de l-ai sterpelit cand ai avut ocazia asta?Ai??Ti s-au spalat pacatele cu ceva mita?Las’ ca stim noi cine esti!!!Dupa pseudonim ne dam seama ce-ti poate pielea de drac impielitat!

 14. Interesant cat de mult se vorbeste despre aceasta doamna care, totusi, este o anonima. Nu primarul conteaza, cat oamenii. Tamasiul arata sinistru fata de o comuna din judetul Sibiu, sa spune,.

  • Anonima sau nu a reusit sa aduca putina culoare si lumina in Tamasi! De ce compari comuna cu una din Sibiu si nu cu altele din Moldova?? Sunt comune din Bacau care arata mai rau decat acum 100 ani; iti pot da si exemple! Sa nu mai vb de cele din Vaslui, Suceava….Si da, oamenii sunt cei mai importanti deci parerea lor conteaza iar parerea lor s.a vazut la votare! “Anonima” asta e foarte iubita si apreciata de oameni! Ia Tamasiul la pas si fa un sondaj printre cetateni……

 15. V-ati adunat prietenii si rudele aici sa va sustina parerile? Nici ei nu v-au votat toti asa se explica numarul ridicol de voturi pe care l-ati intrunit-hotilor!! Sunteti patetici! Aveti curajul sa comentati si pe pagina doamnei , aduceti-i acuze si public, spuneti-i in fata, acolo unde a postat articolul, nu doar va ascundeti sub niste pseudonime!

  • Da,draga!Am venit si cu catel si cu purcel!Noi asa venim,cu sleahta pe forum.Cetatenii din Tamasi sunt oameni care se respecta si se manifesta furtunos daca ceva nu miroase cum trebuie.Corect,skaraoski?

 16. Apropo, sant greu de ghicit pentru ca sant unul din cei 85% care am acordat votul doamnei Dontu fara nici o ezitare, Puteau ceilalti sa ma unga cu toate alifiile (mita mai bine zis) ,ca tot cu ea votam.

  • Bai,skaraoski!Nu ma intelegi deloc.Nu le ai cu scrisul,e clar.Tura asta,ma uit bine,nu ai pus ghilimelele deci nu umbla cu cioara vopsita iar. Cum sa scrii,domnule, “sant” in loc de “sunt”???Pe vremuri se scria cu î din i,nu cu â din a.Acum “sunt” se scrie cu “U” ca in latina,bre!
   Deci recunosti ca iei mita,ai???

 17. “Acum” credca ai facut tu scoala ,eu am facut-o inainte sa fii tu proiectata, deci folosesc gramatica care am invatat-o.
  Si aici nu e vb de gramatica mea ci de articol ,pare foarte clar. Oare de ce am eu impresia ca esti sora acelui candidat care a publicat o porcarie de ziar pe post de campanie electorala?????

LĂSAȚI UN MESAJ