Luna viitoare Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) va deschide doar un singur curs de calificare pentru someri si numai la Centrul de formare profesionala Bacau, nu si la cel din Onesti.

Practic, 15 someri inscrisi vor incepe din august sa invete notiunile teoretice si deprinderile practice in meseria de operator confectioner industrial. Fata de alte judete, Bacaul se situeaza in ultima parte a clasamentului, cu numarul de cursuri si de someri cuprinsi la ele, ce vor debuta luna viitoare. Numai 8 judete mai au câte un curs iar unul nu organizeaza deloc.

In schimb, judetul Calarasi va incepe in august nu mai putin de 13 cursuri (165 someri), Iasi-9 (225), Dimbovita-9 (168), Brasov-7 (168) iar Vaslui-6 (166). Si luna trecuta, AJOFM Bacau a deschis mult mai putine cursuri (2) decât anterior.

“In judetele unde este un numar mare de cursuri, este posibil ca o astfel de activitate sa desfasoare pentru someri si organizatii neguvernamentale care au accesat fonduri europene si au in derulare proiectul finantat. In judetul nostru astfel de proiecte au fost incheiate, nu mai este niciunul in desfasurare. Cât despre cursurile organizate de catre institutia noastra, de obicei, vara sunt solicitari de la un numar foarte mic de someri”, ne-a spus Daniela Balan, consilier superior, purtatorul de cuvânt al AJOFM Bacau. In primul semestru al acestui an, AJOFM Bacau a demarat 22 cursuri (martie-7 iar iunie-1) la care au fost inscrisi 521 someri.

Dintre acestia, in aceeasi perioada la care ne referim, au obtinut deja diploma de absolvire 214 someri. Pentru anul 2013, AJOFM Bacau si-a planificat cuprinderea la cursurile de formare profesionala a cel putin 900 de someri.

Mentionam ca AJOFM Bacau este acreditata sa desfasoare programe de formare profesionala in 17 meserii: agent de curatenie, ajutor mecanic auto, brutar, bucatar, contabil, dulgher-tâmplar-parchetar, electrician in instalatii energetice, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, inspector resurse umane, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, lucrator finisor pentru constructii, lucrator in comert, operator confectii industriale, operator introducere, validare si prelucrare date, ospatar (chelner)-vânzator in unitati de alimentatie publica, patiser si zidar-pietrar-tencuitor. Dar, in functie de tendintele pietei muncii si solicitarile angajatorilor, agentia se poate autoriza pentru a organiza cursuri si in alte meserii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ