– conducatorii de cluburi sportive bacauane cauta finantare pentru sportivii lor

Desi criza economica afecteaza in continuare intreg sportul românesc, Bacaul reuseste sa scoata rezultate cu rezonanta pe plan international. In aceasta vara, sportivii bacauani au câstigat nu mai putin de cinci medalii la campionatele europene si mondiale, la diferite discipline. Intre cele mai importante, boxerul Mihai Nistor (SCM/ CSSM Bacau) a obtinut bronzul la europenele de seniori, saritorul in apa Alin Rontu (SCM Bacau) a luat bronzul la europenele de juniori de la Moscova, luptatorul Nicu Ojog (CSS Bacau) si-a adjudecat medalia de bronz la europenele de greco-romane, echipa de volei feminin a Universitatii „Vasile Alecsandri” (din care fac parte si cinci jucatoare legitimate la Stiinta Bacau) s-a laureat vice-campioana europeana universitara in Italia si, nu in ultimul rând, atleta Georgiana Anitei (SCM Bacau) a reusit marea performanta de a deveni campioana mondiala de juniori in proba de triplu salt la Mondialele din Columbia.

Cu totii ne mândrim cu rezultatele sportivilor bacauani, dar putini dintre noi cunosc eforturile pe care le fac conducatorii de cubluri si stafurile tehnice pentru a duce sportivii pe podiumurile internationale. Despre cât de dificila este mentinerea in forma sportiva, precum si motivatia, mai ales cea materiala, a celor care aduc glorie sportiva Bacaului, ne-au vorbit doi conducatori de cluburi, dar si Mihai Nistor, boxerul bacauanul care va reprezenta Romania la Olimpiada de la Rio de anul viitor.

PUBLICITATE

„Sunt foarte mândru de rezultatele mele si sunt bucuros ca vom merge la Olimpiada acolo unde vreau sa obtin un rezultat foarte bun pentru mine in primul rând, dar si pentru clubul meu, pentru orasul meu si pentru tara noastra. Daca este sa vorbim pe partea asta, de recompensa pentru rezultatele obtinute anul asta, pot sa va spun ca pâna acum au fost putine si alea verbale. Au fost ceva discutii sa primim niste premii financiare, dar au ramas la stadiul de promisiuni. Ca se va incerca. Este foarte greu pentru sportivii de performanta si va dau doar un exemplu din cariera mea de boxer. Va imaginati cât trebuie sa platesc eu, numai pe serviciile medicale dupa un campionat?

Si nu mai detaliez subiectul ca nu e chiar atât de placut. Sigur, ne-am fi dorit sa fie apreciate si altfel rezultatele muncii noastre”, a declarat Mihai Nistor, primul sportiv roman calificat la Olimpiada din 2016. „Noi, in calitate de conducatori de cluburi, incercam tot ce e posibil omeneste sa le asiguram tot ce le trebuie sportivilor. De altfel, toti conducatorii de cluburi bacauane colaboreaza excelent, pentru ca pentru noi conteaza rezultatele pe care le scoatem pentru acest oras. Facem eforturi sustinute sa-i motivam pe acesti sportivi cu rezultate, si in acelasi timp sa-i pastram acasa, pentru ca pe sportivii buni ti-i vaneaza altii.

Trebuie sa-i sustinem cu totii, sa facem lobby pe lânga cei care conduc destinele acestui oras, sa gasim impreuna solutii sa-i recompensam si sa-i motivam, pentru ca la urma urmei, acesti sportivi reprezinta cu cinste Bacaul”, si-a sustinut punctul de vedere maestrul Relu Auras, directorul Sport Club Municipal Bacau.

„Din pacate, cadrul legal nu ne permite sa sprijinim cum am vrea si cât ar merita acesti sportivi. Legea nu ne permite sa oferim decât 720 de lei pe luna cât este indemnizatia pentru sportiv de lot national. Am inteles ca se pregateste o lege care sa ne permita sa facem contracte de munca cu sportivii. Pana atunci insa, facem toate eforturile sa cautam finantare pentru a ne putea motiva sportivii. Consiliul Local nu poate sa ne sustina permanent, iar sumele venite de la ei trebuie discutate in sedinte speciale. Repet, acesti sportivi merita toate eforturile noastre si trebuie sa-i sensibilizam si pe altii”, a spus Bogdan Milon, directorul Clubului Sportiv Stiinta Municipal Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Porumbelul voiajor….nu te mai strădui să gândești ca ți se face rău…tu nu ști ce înseamnă un sport de performanță… Câte sacrifici trebuie să faci…în mintea ta doar bați mingea și ai câștigat medalii…

  2. Pt Dragos. Cand o sa ajungeti pe la JO sau la Mondiale atunci vorbim. Pana atunci continuati prin curtea scolii. Ca la atat va este nivelul. Pun pariu ca jumate din sportivii tai nu stiu ce probe sunt astazi la Beijing.

  3. Tu ai citit despre ce sporturi se vorbește în acest editorial? Ai citit la ce competiții au luat medeali sportivi băcăuani???? La box,judo,atletism nu se bate mingea…așa pentru cultura ta generală…

  4. Mai d-le “porumbelu’ -vopsit”, ai facut macar o ora de sport organizat ?
    Ai intrat, macar de curiozitate, intr-o sala unde se fac antrenamente la box, la judo sau la lupte ?
    Daca mergi doar la una dintre ele ai ocazia sa strangi (sa acumulezi) cel putin zece litri de transpiratie intr-o singura ora de la sportivi in timpul antrenamentului. Un copil care isi “pune in gand” performanta incepe practicarea sportului de la 6 -7 ani. Deci isi sacrifica copilaria, apoi ….. apoi renunt ca imi bat gura degeaba cu d-ta. Ai vazut, ai auzit ptr ce merge M.Nistor la CE, la CM, la Olimpiada ? Pentru a aduce glorie orasului in care traieste si, traiesti si d-ta, tarii adica Romaniei, in care traiesti si d-ta.
    Ai fost macar zece minute intr-o sala de antrenamente la gimnastica ? Dintr-o 150 -170 de copile doar 5-6 ajung gimnaste de performanta. Vino intr-o zi la CSS la antrenamentele copiilor de la hanbal la George Calin sau la care vrei d-ta, sunt vreo zece grupe de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ