Nu de putine ori, bacauanii au constatat ca una cumparau din magazinele de haine (mai ales, cele situate in angro-uri) si alta are situatia reala când ajungeau acasa. Astfel, observau cu mâhnire ca imbracamintea era confectionata din materiale de foarte proasta calitate, de cele mai multe ori, din fibre artificiale, si nu bumbac ori lâna, si care erau produse fie in China, fie in Turcia (sub branduri notorii, dar „rebotezate”).

In acest context, comerciantii care vând produse textile au fost verificati, recent, de comisarii bacauani ai Protectiei Consumatorilor in cadrul unei actiuni tematice de verificare a modului de comercializare, denumire, marcare si etichetare a acestor produse. Au fost verificati nu mai putin de 18 operatori economic din tot judetul, aproape toti – 16, fiind prinsi in ofsaid. Valoarea controlata a marfii a fost de 27.463 de lei, in cea mai parte fiind cu abateri, respectiv 24.007 lei.

„In acest context, am aplicat 12 amenzi in valoare totala de 23.000 de lei, plus patru avertismente. Principalele deficiente gasite la operatorii economici au constat in lipsa informarii sau a marcarii compozitiei fibroase la haine, precum si lipsa elementelor de identificare si caracterizare in limba româna. In plus, nu erau afisate preturile vechi alaturi de cele noi in cazul promotiilor”, a declarat Alin Nastasa (foto), comisar sef adjunct la Protectia Consumatorilor Bacau.

PUBLICITATE

Alte nereguli depistate de comisarii bacauani au mai fost si lipsa denumirii unitatii comerciale, a preturilor si a orarului de functionare. Interesant de retinut si faptul ca au fost prelevate trei probe din anumite produse textile si trimise la laboratorul Larex pentru determinarea compozitiei fibroase in scopul respectarii informatiilor de pe eticheta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dar tu câți operatori ai vrea sa fie amendați ca sa fii mulțumit???? Dar de marile lanțuri de magazine care au haine ai auzit sa fie amendați???

LĂSAȚI UN MESAJ