Devenite deja o traditie in programul muzical al Filarmonicii “Mihail Jora”, Cursurile Internationale de Dirijat au ajuns in acest an la a XII-a editie. Având ca profesori pe maestrii Ovidiu Balan, Robert Gutter si Charles Gambetta, unsprezece aspiranti la pupitrul dirijoral au venit in Bacau de la inceputul lunii iunie, pregatindu-se alaturi de orchestra simfonica a filarmonicii bacauane.

Joi, 11 iunie, si vineri, 12 iunie, incepând cu ora 18.30, Lisa Foltz, Jason Jerald, Andrew King, James Laff, Jotaro Nakano, Robert Rogoonanan, Tim Ribchester, Joseph Rodgers si Ken Yanagisawa din SUA, alaturi de Yu Wang din Canada si Bo Yu din China, vor sustine primul examen dirijoral pe scena Salii “Ateneu”, in fata melomanilor bacauani.

Programele concertelor vor cuprinde lucrari de Ludwig van Beethoven, Benjamin Britten, Joseph Haydn, Felix Mendelssohn Bartholdy, Wolfgang Amadeus Mozart, Maurice Ravel, Franz Schubert, Piotr Ilici Ceaikovski, Giacomo Puccini, Gioachino Rossini si Georges Bizet, solisti fiind soprana Diana Bucur si tenorul Bogdan Lupea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ