Timp de o saptamâna, institutia de invatamânt superior bacauana s-a aflat in sarbatoare, ocazie cu care au loc o serie de manifestari stiintifice si culturale. Activitatile prilejuite de aceasta aniversare au debutat cu o serie de evenimente si competitii studentesti la care au fost invitati sa participe profesori, studenti si elevi din colegiile bacauane, urmata de o actiune intitulata „Seara absolventului”.

Totodata, in aceasta perioada a avut loc si Seminarul doctoral francofon „ L’utilisation de techniques innovantes dans l’obtention de molécules biologiquement actives”, organizat în cadrul proiectului de cercetare internaţional „ Organisation de seminaires doctoraux”, precum si o activitate care a constituit un moment de multumire dedicat cadrelor didactice care au activat in Universitate. Joi, 2 iunie, de la ora 10.00, a fost deschiderea oficiala a mai multor conferinte internationale la care au participat peste 70 de invitati de peste hotare, dar si reprezentanti ai institutiilor de invatamânt superior din România.

Festivitatea dedicata aniversarii a 55 de ani de invatamânt superior bacauan a avut loc de la ora 14.00 in Aula „Vasile Alecsandri”. „Ne bucuram ca ne-au onorat cu prezenta reprezentanti din tari de pe patru continente. Este pentru prima data când avem invitati din Africa, Asia, America de Nord si Europa, iar universitatile din tara sunt reprezentate aproape in totalitate. Trebuie sa amintesc faptul ca in reusita acestui eveniment ne-au fost alaturi autoritatile locale si câtiva sponsori carora le multumim”, a declarat prof. univ. dr. ing. Carol Schnakovsky.

PUBLICITATE

Manifestarile dedicate celor 55 de ani de invatamânt superior bacauan se vor incheia astazi, vineri, 3 iunie, cu un spectacol aniversar organizat de studentii Universitatii „Vasile Alecsadri”, la Teatrul de Vara „Radu Beligan”, de la ora 17.00. Invitatul special este Alina Eremia, iar intrarea va fi libera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ