Cu prilejul aniversării a șase decenii de învăţământ superior de stat băcăuan, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează în luna decembrie o serie de manifestări dedicate acestui eveniment.

Înființată în anul 1961, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri al R.P.R. nr. 547 din 30 august 1961, sub denumirea de Institutul Pedagogic de 3 Ani din Bacău, a devenit în anul 1990 Universitatea din Bacău, iar din anul 2009, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Este celebrată astfel, sub semnul tradiţiei, dar şi al viitoarelor generații, activitatea didactică, științifică, culturală, artistică și sportivă a instituției. Manifestările fac parte dintr-un proiect educațional realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău.

Luni, 6 decembrie 2021, la ora 11:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău vor avea loc deschiderea oficială și festivitatea dedicată aniversării a 60 de ani de învățământ superior de stat băcăuan, la care vor participa oficialități, parteneri, colaboratori, rectori ai Universității și studenți.

Marți, 7 decembrie 2021, la ora 11:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în cadrul şedinţei festive a Senatului Universităţii, va avea loc ceremonia de conferire a titlului de Professor emeritus și a diplomelor jubiliare cadrelor didactice pensionate în ultimii 10 ani.

Miercuri, 8 decembrie 2021, la ora 17:00, se va desfășura, online (https://tinyurl.com/Ziua-Alumni-UBc), evenimentul Ziua ALUMNI, organizat de Gruparea ALUMNI „Vasile Alecsandri”.

Joi, 9 decembrie 2021, la ora 11:00, platforma Microsoft Teams a Universității (https://tinyurl.com/Alecsandriada) va găzdui Reuniunile Culturale „Alecsandriada”, ediţia a V-a, sub genericul „Umanism – cultură – educaţie. De la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, la Gramatica bardului de la Mircești (500 de ani de la descoperirea primului text redactat în limba română)”, organizator Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău, în parteneriat cu filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Vineri, 10 decembrie 2021, la ora 15:00, Asociația Liga Studențească a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău va organiza o activitate online (https://tinyurl.com/Student-Alecsandri) cu și despre studenți, intitulată „Student la Alecsandri!”

Având în vedere condițiile actuale, manifestările dedicate Aniversării Universității se vor desfășura online (transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Universității și pe platforma Microsoft Teams), prezența fizică fiind limitată la un număr restrâns de participanți.

Activitățile desfășurate în direct vor respecta prevederile legale în vigoare pentru prevenirea, combaterea și/sau diminuarea efectelor cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 (COVID-19).

Prorector pentru etica şi imaginea Universităţii,

Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiţă-Buzoianu

 

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE ANIVERSĂRII A 60 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA UNIVERSITĂȚII „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU

6-10 decembrie 2021

 

Luni, 6 decembrie 2021:

Ora 11:00 – Deschiderea oficială

– Festivitate dedicată aniversării a 60 de ani de învățământ superior de stat băcăuan:

  • Prezentarea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, la 60 de ani de activitate;
  • Saluturi şi omagii ale oficialităților locale, ale invitaților din străinătate și din țară.

(Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Universității)

Marți, 7 decembrie 2021:

Ora 11:00 – Festivitatea de conferire a diplomelor de Professor emeritus și diplomelor jubiliare de către Senatul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

(Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău și transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Universității)

Miercuri, 8 decembrie 2021:

Ora 17: 00 – Ziua ALUMNI, organizată de  Gruparea ALUMNI „Vasile Alecsandri”

(Online: https://tinyurl.com/Ziua-Alumni-UBc)

Joi, 9 decembrie 2021:

Ora 11:00 – Reuniunile Culturale „Alecsandriada”, ediţia a V-a, sub genericul „De la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, la Gramatica bardului de la Mircești” (500 de ani de la descoperirea primului text redactat în limba română); organizator: Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău, în parteneriat cu filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România;

  • Simpozion tematic;
  • Moment evocator închinat lui Vasile Alecsandri.

(Online: https://tinyurl.com/Alecsandriada)

Vineri, 10 decembrie 2021:

Ora 15:00 – „Student la Alecsandri!”, activitate realizată de Liga Studențească a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău

(Online: https://tinyurl.com/Student-Alecsandri)

Având în vedere condițiile actuale, manifestările dedicate Aniversării Universității se vor desfășura online (transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Universității și pe platforma Microsoft Teams), prezența fizică fiind limitată la un număr restrâns de participanți.

Activitățile desfășurate în direct vor respecta prevederile legale în vigoare pentru prevenirea, combaterea și/sau diminuarea efectelor cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 (COVID-19).Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE