16 iulie 2024
ActualitateUnirea Principatelor sărbătorită la Colegiul „Dimitrie Cantemir”

Unirea Principatelor sărbătorită la Colegiul „Dimitrie Cantemir”

Evenimentele care au dus la înfăptuirea, acum 160 de ani, a Unirii Principatelor Române au fost rememorate și de elevii Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești. Figura lui Alexandru Ioan Cuza și a lui Mihail Kogălniceanu au fost reînviate în fața tinerilor din clasele a VI-a, a XI-a A şi a XII-a A de profesorii Victor Ciochină și Gheorghe Știrbăț.

În prezentările susținute s-a evidențiat că domnia lui Alexandru Ioana Cuza (1859-1866) a stat sub semnul nerăbdătoarei dorințe de a ajunge din urmă Occidentul.După omagierea acestor evenimente, aproximativ 80 de elevi ai Colegiului au dat „mână cu mână” și au scris cu propriile trupuri anul Unirii Principatelor: 1859. Tot cu această ocazie, a fost inaugurat și un panou de afișaj dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918, cu efigiile Suveranilor României, Ferdinand I „Întregitorul” și Regina Maria.

Activitățile s-au bucurat de susținerea conducerii Colegiului, de prof. Aliana Maria Ifrim și prof. Dana Cerasela Sticlaru, și au fost coordonate de prof. dr. Bogdan-Florin Romandaș și prof. dr. Emilia Boghiu.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri