Tinerii frumosi care au iesit sa salveze tara la alegeri sunt foarte ocupati, bag seama, din moment ce nu am auzit proteste, macar pe Facebook, dupa ce idolul lor a intors o lege care incerca sa protejeze padurile tarii, fix cu argumentele principalului defrisator, o firma austriaca.

Jaful padurilor nu este nou, dateaza de ani buni de zile si s-a putut produce cu complicitatea autoritatilor. De oricare culoare politica. Asta ca sa nu transformam subiectul in disputa electorala; oricine a fost la Putere – PSD, PNL sau PDL – toti au inchis ochii si au permis firmei austriece nu doar sa prospere si sa cheleasca muntii, dar sa si falimenteze concurentii.

Iar când o lege a incercat sa puna capat acestui jaf, amenintând profitul de peste 100 de milioane de euro anual, ce face presedintele campion la like-uri? Intoarce legea spre Parlament pe motiv ca e neconstitutionala, ca daca s-ar limita exploatarea padurilor, s-ar incalca principiile concurentiale.
Basca s-ar pierde locuri de munca.

PUBLICITATE

Desi, estimeaza Der Spiegel, care a alocat spatii generoase subiectului in ultimul sau numar, cele 3.500 de joburi create de compania austriaca au distrus 50.000 de locuri de munca ale concurentilor.

Eu inca mai astept protestul acela. Sau macar o bataie cu destu’ pe obraz la adresa presedintelui.
Ca pe fata ne dam mari indignati de problema defrisarilor si a retrocedarilor dubioase de paduri, iar pe la spate ne strângem mâna cu aia de despaduresc muntii…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ