Unde fugim de acasă?

Cinema
Cinefilii au parte în acest weekend de o peliculă în premieră: Crăiasa Zăpezii: Ținutul Oglinzilor (Snow Queen: Mirrorlands 3D Dubbed). Genul filmului: animație, aventură, comedie. Producția, în regia lui Robert Lence și Aleksey Tsitsilin, îi are în distribuție, între alții, pe Andrey Korenkov și Robert Lence. Începând de miercuri, 16 ianuarie, în cinematografe va rula în avanpremieră filmul Familie de-a gata (Instant Family 2D). Genul filmului: dramă, comedie. Pelicula îi are în rolurile principale pe Mark Wahlberg, Rose Byrne și Isabela Moner, iar regia este semnată de Sean Anders.

Expoziții și Cultură
Și în acest weekend puteți vizita expozițiile permanente din cadrul Muzeului de Științele Naturii, situat pe Aleea Parcului nr. 9 :„Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei” și colecția de plante vii din seră. La Vivariul din str. Popa Șapcă, nr. 3, puteți viziona „Expoziția de păsări exotice cântătoare și de ornament”, „Specii autohtone și exotice de pești”, „Rase de porumbei” „Amfibieni și reptile”. Observatorul Astronomic „V. Anestin”, situat în str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, etalează în această perioadă expoziția permanentă „Universul – de la Pământ la stele” și expoziția temporară „Astronautica mileniului III”, această incursiune printre stele fiind completată de un spectacol de planetariu. Casa Memorială „Ion Borcea” din comuna Racova adăpostește o valoroasă expoziție de obiecte personale care au aparținut savantului Ion Borcea.
Marți, 15 ianuarie 2019, la ora 14.00, Galeriile de Artă „Alfa”, vă așteaptă la Ziua Națională a Culturii. În cadrul întâlnirii se va vorbi despre „poetul inimilor noastre”, Mihai Eminescu, vor fi evocate crâmpeie din viața celui mai simbolist dintre poeții români, George Bacovia, vor fi citite scrisorile de dragoste dintre Veronica Micle și „Eminul ei iubit” și se va cânta folk.

Petreceri și Concerte
Vineri – de la ora 23.00 Valhalla Friday Night Party.

Sâmbătă – de la ora 20.30, sunteți așteptați la Overlord Pub (str. Vasile Alecsandri, nr. 7) împreună cu „gheneralul” de umor Radu Pietreanu, pentru două ore de comedie și râsete alături de acesta. De la ora 22.00, Dear Saturday@I love You, party în Cafea cu Lapte. Ora 22.00 Party Ice Ice Baby/ Let’s break the ice, în Valhalla. Ora 22.00, 5 Years Anniversary Mixology. Petrece un weekend de poveste la a V-a aniversare Mixology Bar cu premii, cadouri și momente surpriză!

Duminică – de la ora 18.00, Seară de Dans la Curcanul de Aur TCH în noua locație din str. Izvoare nr. 1. De la ora 20.00 Dan Ciotoi și Formația Generic sunt live în Mauro’s Pub & More, iar de la ora 22.00 va avea loc Basarabian Party „Revelionul pe stil vechi” organizat de Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni Bacău în Overlord Pub, pe str. V.Alecsandri nr.7.

Teatru
Programul spectacolelor din luna ianuarie 2019: vineri, 11 ianuarie, spectacolul „Crocodil”, regia Horia Suru; duminică, 13 ianuarie, piesa „Dragă Elena Sergheevna” în regia lui Mădălin Hâncu; joi, 17 ianuarie, „Prenumele”, regia Răzvan Săvescu; vineri, 18 ianuarie, „Emigranții”, regia Ștefan Alexiu; duminică 20 ianuarie, „Cu sufletul nu-i de glumit”, regia Sorin Militaru; joi, 24 ianuarie, „Moara cu noroc”, regia Marius Gîlea; duminică, 27 ianuarie, „Uciderea lui Gonzago”, regia Dumitru Lazăr Fulga; joi, 31 ianuarie, „Procesul”, regia Geirun Țino. Toate spectacolele sunt programate pentru ora 18.00.
Secția animație a pregătit pentru cei mici în luna ianuarie trei reprezentații, după cum urmează: duminică, 13 ianuarie, „Albă ca Zăpada”, în regia lui Gheorghe Balint; duminică 20 ianuarie, „Momo”, o premieră în regia lui Gheorghe Balint; duminică 27 ianuarie, „Momo”, regia Gheorghe Balint. Spectacolele se joacă de la ora 11.00.

Începând cu 5 ianuarie 2019, prețurile biletelor la teatru s-au modificat conform Hotărârii Consiliului Local Bacău din 21.12.2018, după cum urmează:
– preșcolari, elevi, studenți – 8,5 lei;
– însoțitori preșcolari – 13 lei;
– adulți sala Teatru – 31 lei;
– adulți loje – 36 lei;
– pensionari – 15 lei;
– adulți sala Petru Valter – 20 lei.
– Copilul cu handicap și însoțitorul beneficiază de gratuitate;
– Adultul cu handicap grav sau accentuat și însoțitorul beneficiază de gratuitate;
– Adultul cu handicap mediu și ușor beneficiază de bilete în aceleași condiții ca pentru elevi și studenți;
– Asociațiile persoanelor cu dizabilități reprezentative, în limita posibilităților și a calendarului, pot, o singură dată pe an, accesa Teatrul de Vară și Teatrul Bacovia pentru desfășurarea unor activități, cu plata sumei de 100 de lei.
Florin Ștefănescu

Alte articole