Dupa cum a declarat in cadrul unei conferinte de presa dr. Oana Secara, manager al Spitalului Municipal Onesti, „in urma vizitei de acreditare a unei comisii formate din 5 evaluatori, ce a avut loc la sfârsitul lunii trecute, dupa ce au fost verificate toate sectiile, dar si activitatea medicala ce se desfasoara aici, in raportul de evaluare care s-a intocmit cu acest prilej se arata ca sunt indeplinite peste 90 la suta din cerintele necesare obtinerii acreditarii spitalului onestean”.

Pentru obtinerea acreditarii in Spitalul Municipal Onesti s-au modernizat sectiile de Psihiatrie, Boli Infectioase, Balneofizioterapie si Sterilizare, s-au facut lucrari la Blocul Alimentar, dar si la Maternitate, toate cu fonduri proprii, dar si prin sprijinul Consiliului Local Onesti. Si celelalte sectii au intrat in proces de igienizare generala: s-a inlocuit mobilierul, s- au facut dotari noi, s-a instalat sistem de alarmare la pat, s-au creat facilitati pentru persoanele cu dizabilitati.

Directorul de ingrijiri Sorin Rosca a adus cifre concrete pentru a evidentia efortul facut ca acreditarea spitalului onestean sa devina realitate. „Au fost achizitionate 100 de paturi noi, 50 de televizoare, 50 de frigidere, masini pentru spalat vase, ploscare, mai multe carucioare, targi. S-au amenajat vestiare noi, s-au inlocuit filtrele de purificare a aerului la salile de operatii”. La Spitalul Municipal Onesti in prezent se deruleaza alte doua mai proiecte de investitii, in parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Onesti, respectiv realizarea unui nou Compartiment Primire Urgente si modernizarea  a patru sectii medicale. „Chiar daca ele nu sunt finalizate, aceste proiecte au cântarit foarte mult in procesul de acreditare”, a conchis managerul spitalului, dr. Oana Secara.     

„Urmeaza o perioada de monitorizare din partea Autoritatii Nationale de Management in Sanatate, dar suntem optimisti ca, in final, totul va fi bine si vom obtine acreditarea.”
dr. Oana Secara, managerul Spitalului Muncipal Onesti


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ