Un urs a vizitat comuna Sarata. Animalul a fost tranchilizat si trimis la Comanesti

3

Cristian Dumitru, bacauan din comuna Sarata ne-a sunat pe telefonul de redactie semnalându-ne ca in comuna, pe un câmp a zarit un pui de urs. “L-am vazut cu ochii mei. Este un pui de urs, destul de mic. Deja s-au adunat oamenii in zona”, ne-a spus Cristian Dumitru, destul de alertat.

Acesta ne-a trimis si fotografii care sustin spusele sale. Imediat, la fata locului au ajuns jandarmii care au asigurat zona pentru ca nici un curios sa nu fie pus in pericol de puiul dezorientat.

ursu2

PUBLICITATE

Gestionarul zonei respective este Fondul de Vânatoare Luizi. Inspectoratul de Jandarmi a cerut sprijinul Serviciului de Gestionare a Câinilor Comunitari Bacau care are in dotare un pistol cu tranchilizant. “Da, suntem pe teren, la solicitarea jandarmilor pentru a tranchiliza puiul de urs. Avem un pistol cu tranchilizant in dotarea serviciului nostru”, a spus Dinu Pancescu, seful Serviciului de Gestionare a Câinilor.

ursu3

Anul trecut, in luna decembrie, silvicultorii au stat cu ochii pe un urs care ii vizitase pe satenii din Paladesti, comuna Gârleni.

In judetul Bacau, potrivit statisticii Ministerului Mediului, ar trai circa 170-200 de exemplare, in special in zonele de munte, iar in sezonul de vânatoare de anul trecut s-a aprobat eliminarea a 15 exemplare. Acestia coboara la ses in special in cautare de hrana, dar este posibil ca puiul zarit la Sarata sa se fi pierdut.

UPDATE

In cursul zilei de azi serviciul nostru a fost solicitat de către jandarmeria romana pentru capturarea unui urs ce a pă…

Posted by Dinu Pancescu on Wednesday, November 30, 2016

Ursul a fost tranchilizat cu arma din dotarea Serviciului de Gestionare a Câinilor Comunitari Bacau si trimis la Comenesti, unde va fi eliberat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. E un pui mic, nu o sa supravietuiasca fara mamica sau ingrijit intr un sanctuar ptr orfani.Repede ati vrut sa iesiti in evidenta,sa aratati marea salvare…Si repede ‘s a si anuntat ca exista pistol ptr tranchilizare, hai sa ne jucam cu el un pic.Cred ca cineva pus recent la adapostul de caini se crede Dumnezeu la propriu si se crede pe mosia sa,deja I ‘s a urcat la cap si se comporta ca un dictator ptr ca e omul primarului. Nu mai zic ca face afaceri cu o tips care are un adapost execrable in bc.unde duce cainii de rasa capturati, apoi ii vinde in strainatate.

 2. Pe voi nu va multumeste nimic niciodata? Daca-l omorau autoritatile atunci faceati panarama….vezi Doamne ati omoart ursul, acum ca l-au tranchilizat si l-au dus in padure iar nu-i bun. Trebuia sa veniti dumneavoastra sa-l luati acasa si sa aveti grija de el.

 3. Domnul Cristian!

  Eu sint seful serviciului care a tranchilizat ursul.
  1. Nu e pui. E un urs tinar de 100 kg. Care se hraneste singur, e independent si nu are nevoie de mamica lui. Cel putin asta spun specialistii veniti la fata locului. Dvs va pricepeti si nu prea.
  2. Noi nu am anuntat pe nimeni ca avem pistol in dotare. Exista un protocol MAI – Primaria Bacau care are la baza obligatia tuturor detinatorilor de arme neletale de a le inregistra la politie. Sintem obligati sa raspundem solicitarilor ca cea din articol. Nici aici nu va prea pricepeti.
  3. Nu sint un dictator. Sint raspunzator de ceea ce se intimpla in adapostul pe care il administrez. Asa ca, atit timp cit eu raspund de ceea ce se intimpla acolo, doresc sa am un control eficient. Nu vad cu ce va deranjeaza asta pe dumneavoastra. Daca subalternii mei sint multumiti, pt mine e mai mult decit suficient.
  4. Va rog sa va dati numele complet si cu siguranta instanta va putea clarifica veridicitatea afirmatiilor dvs legate de asa zise afaceri dubioase pe care stiti dvs ca eu le am. Sint convins ca nu va e teama de consecintele penale ale afirmatiilor dvs.

  Dinu Pancescu – sef serviciu gestionare ciini fara stapin

LĂSAȚI UN MESAJ