Inginerul silvicultor băcăuan Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva – România, a avut o intervenție la cel de al patrulea Congres al Federației Sindicatelor din Silvicultură și Agricultură Öz Orman-Iș, care a avut loc la Ankara – Turcia, la finele săptămânii trecute.

Silviu Geană a transmis un mesaj de susținere din partea silvicultorilor din România și a prezentat obiectivele principale ale Federației Sindicatelor Silva.

„Anul trecut, în luna decembrie – a amintit Silviu Geană -, în Antalya, împreună cu președintele Öz Orman-Iș, Setar Aslan, și președintele Camerei Inginerilor Silvici, HasanTurkilmaz, am pus bazele unei cooperări bilaterale între România și Turcia, prin organizațiile noastre”. Acordul de cooperare bilaterală semnat între Öz Orman-Iș și Federația Silva prevede 11 puncte de colaborare. Un prim pas al cooperării a fost făcut anul acesta, cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor, 21 martie, când la București a fost organizat un Eveniment Forestier Internațional, având ca temă „Pădurile și Educația. Activitatea silvicultorilor în dezvoltarea și apărarea pădurilor – mijloc de educare în spiritul respectului față de pădure”.

Federația Sindicatelor Silva organizează anual Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor, eveniment care cuprinde un Simpozion Internațional pe teme specifice forestiere dar și competiții sportive internaționale. În anul 2019, Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor vor avea loc în perioada 11 – 14 septembrie la Băile Felix – Oradea.

„Prin munca noastră a silvicultorilor – a spus, la Congres, Silviu Geană – vom reuși să construim pentru copiii noștri și pentru generațiile viitoare, un mediu mai sănătos, o viață mai bună și un viitor mai sigur sub aspectul reducerii efectelor schimbărilor climatice și al provocărilor economice mondiale”.

​La acest congres internațional au participat 400 de delegați din peste 20 de state.

Federația Silva a fost înființată în anul 1990, iar în prezent este singura organizație sindicală reprezentativă pentru sectorul silvic din România, cu peste 15.000 de membri.


PUBLICITATE