Vernisajul expozitiei personale a pictorului Mihai Nechita-Burculet / Foto Liviu Maftei

Iubitorii de arta bacauani au ocazia sa vizioneze, incepând cu acest sfârsit de saptamâna, la Galeriile de arta “Frunzetti”, expozitia pictorului Mihai Nechita-Burculet.

Artistul plastic, membru al UAP Bacau, si-a desfasurat activitatea creativa si pedagogica in orasul Târgu-Ocna incepând cu anul 1977. Fiind prezent in mod constant pe simezele din tara si strainatate, Mihai Nechita-Burculet nu si-a tradat niciodata crezul artistic si maniera de abordare a universului sau cromatic.

Acest fapt l-a subliniat mai vechiul sau coleg de Uniune, pictorul Vasile Craita-Mândra, care il asemuia cu un samurai, fidel pâna in ultima clipa stapânului sau. Experimentele sale plastice aduna laolalta pe pânza influente ale scolilor spaniole, flamande sau olandeze, grefându-le pe un suprarealism „a la” Salvador Dali.

Vineri, 29 mai, in cadrul vernisajului, Vasile Craita-Mândra il numea pe autor „un maestru al ocrului, culoarea care il defineste si il caracterizeaza, toate lucrarile lui având o dominanta calda, chiar si cele in care domina tonurile reci”, element care accentueaza atmosfera de metafora din compozitiile sale.

Timp de o luna, pictorul Mihai Nechita-Burculet ofera bacauanilor fragmente din spiritul sau creativ asternute pe pânza precum viziunile proprii asupra unor capodopere precum „La Maja Desnuda” a lui Goya sau „Laptareasa” lui Vermeer. (L.M.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ