Eugen Cociorva vine cu o gramada de documente pentru a-si sustine cauza / foto: Ioan Bisca

– De peste 10 ani, barbatul a solicitat 1 ha de teren, care i se cuvine conform legii – De trei ori a fost aproape de a obtine terenul – Acum, primaria sustine ca ultima oferta a fost refuzata de catre revolutionar – Acesta neaga vehement

Dupa 12 ani de când a inceput demersurile pentru obtinerea unui drept legal de la Primaria municipiului Bacau, Eugen Cociorva, un revolutionar bacauan, inca se lupta cu morile de vânt. Barbatul, in vârsta de 69 ani, cu certificat de “Luptator pentru victoria Revolutiei din Decembrie 1989-remarcat prin fapte deosebite”, i-a solicitat Primariei Bacau inca din 2002 acordarea unei suprafete de teren de un hectar, in virtutea legislatiei de atunci. In acelasi an, Comisia Judeteana de Aplicare a Legilor Fondului Funciar emite o hotarâre prin care i se valideaza suprafata de 1,0 ha, conform legii, in extravilan. In 2003, Primaria Bacau confirma, intr-o adresa trimisa prefecturii, ca i-a eliberat un titlu de proprietate pe o suprafata de 10.000 mp (1 ha).

Promisiuni

PUBLICITATE

“Dupa ce am primit titlul de proprietate am cautat sa vad cam ce terenuri sunt disponibile cu aceasta suprafata, ne spune Eugen Cociorva. In cele din urma, am gasit o balta mai intinsa in cartierul Izvoare, pe care, m-am gândit ca as putea sa o amenajez pentru pescuit, eu fiind un pescar pasionat. I-am facut schita, am depus-o la primarie in 2004 si am tot asteptat sa fiu pus in posesie. Din 2004 si pâna in 2007 tot am fost dus cu zaharelul. In 2007 ma inscriu in audienta si sunt primit. Abia atunci mi se spune ca nu mai pot fi pus in posesie cu balta respectiva, o mlastina, practic, pentru ca este in intravilan!”. In consecinta, i se propune un teren in alta zona si revolutionarul accepta. Atunci i s-ar fi spus ca in doua saptamâni va fi pus in posesie. “Mi s-a propus o suprafata de teren pe drumul ce duce spre comuna Sarata. M-am dus la fata locului cu un reprezentant al primariei care mi-a dat si o schita. Dar ulterior am aflat ca suprafata respectiva i-a fost acordata altcuiva”, mai sustine Eugen Cociorva. Exasperat, incearca, din nou, de mai multe ori sa ajunga la conducerea primariei. Reclamantul mai afirma: “M-am inscris in audienta la primarul municipiului in 2009, in 2010, de doua ori in 2012, in 2013, 2014 si 2015, dar niciodata nu am fost chemat la discutie. In 2010, am reusit, totusi, sa intru neprogramat la primar, care mi-a spus ca ma va pune in posesie cu teren in zona aeroportului”.

Ultimul raspuns spulbera orice speranta

In 26.01.2015 Eugen Cociorva primeste, insa, o adresa de la Primaria municipiului Bacau, in care aceasta mentioneaza: “In anul 2010 ati revenit cu cerere iar in sedinta din data 23.06.2010 s-a stabilit atribuirea suprafetei de 1,0 ha in tarlaua nr.53 (lânga pista aeroport), amplasament pe care dumneavoastra l-ati refuzat. Prin schimbarea Planului de Urbanism General, municipiul Bacau nu mai detine teren extravilan”. Cum Legea 341/2004 prevede ca revolutionarii au dreptul la 1 ha in extravilan, nu in intravilan, rezulta ca bacauanul a pierdut orice sansa de a mai primi terenul revendicat. Revoltat, el sustine ca nu este adevarat ce afirma primaria. “Nu am refuzat niciodata terenul pe care primaria mi l-a propus. Am trei schite facute pentru trei locuri, inclusiv in zona aeroportului. Este total o magarie!”

Plângeri la instanta si la DNA

Vizavi de cele afirmate mai sus de catre Eugen Cociorva, am dorit sa aflam si punctul de vedere al conducerii Primariei municipiului Bacau. Contactat telefonic, Vasile Tescaru, viceprimar, ne-a confirmat ca Primaria Bacau nu mai are teren nicaieri in extravilan si ne-a declarat: “Nu cunosc cazul, in speta, dar stiu ca sunt doi sau trei revolutionari care, intr-adevar, nu au fost si nu sunt de acord cu amplasamentul terenului oferit. Este exclus sa i se spuna ca a refuzat, daca nu este asa. Nimeni din primarie nu ar face un asemenea abuz. Cu siguranta, comisia (pentru aplicarea legilor fondului funciar-n.n.) are documentele si argumentele care dovedesc refuzul. Sunt convins de aceasta suta la suta”. Ramâne ca acest lucru sa-l stabileasca instanta judecatoreasca, pentru ca Eugen Cociorva a dat in judecata primaria. In plus, mai sustine ca “am facut denunt si la DNA, solicitând sa verifice toate punerile in posesie ale primariei, pentru ca in 2005 unui alt revolutionar i s-au dat 10.000 mp in intravilan”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nea Cociorva , acusica revolutia se va transforma in lovitura de stat si mata vei fi considerat teriorist.Ia terenul si laso asa, o sti pe aia cu calu de pomana….

  2. Ne-am cam saturat de acesti asa zisi revolutionari .In primul rand in Bacau nu fost nici o revolutie ci doar un grup de consumatori de la restaurantul Bistrita insotiti de ceva oportunisti s-au suit in balconul prefecturii si au dat un spectacol.De fapt nicaieri nu a fost o adevarata revolutie ,dovada ca in fruntea tarii s-au catarat oameni ca Iliescu,Roman,Brucan si altii carenu au vadut tara ci au dat-o pe gratis (bineinteles pe niste comisioane adecvate ).Sa va fie rusine ceor care va dati revolutionari.Pacat de tinerii care chiar au crezut ca se va schimba ceva si au murit.Dumnezeu s-ai odihneasca in pace si pe sarlatani s-ai pedepseasca pentru halul in care au adus tara.

  3. Ai perfecta dreptate, Mimi !!! Niscaiva terchea-berchea, ciuri-buri, nimeni pe drum alcoolici obositi si gingasi gen Ciuperca…..latratori de centru !

LĂSAȚI UN MESAJ