La cea de-a V-a editie a Programului de Granturi a unei cunoscute banci (Raiffeisen Comunitati), printre câstigatori se numara si Colegiul National “Grigore Moisil” din Onesti cu Proiectul de ecologie urbana “Parcul Moisilistilor”. Acest proiect a întrunit un numar de 1.701 voturi si a obtinut media finala 8,09 fiind cel de-al 10-lea proiect câstigator dintr-un total de 98 de proiecte din întreaga tara. Colegiul National “Grigore Moisil” se afla în zona centrala a Onestiului, fiind înconjurat de multa vegetatie, astfel ca o parte din spatiul verde existent  se preteaza sa fie transformat într-un parculet. Prof. Mariana Bereczki, director al acestui colegiu onestean ne-a dat mai multe amanunte despre Proiectul de ecologie urbana “Parcul Moisilistilor”, ce va înfrumuseta municipiul Onesti. Ea a declarat: ”Dorim ca sa realizam un parc de relaxare pe timpul pauzelor dintre orele de curs si sa optimizam calitatea mediului urban prin  proiectul de peisagistica. De asemenea, vrem ca sa dezvoltam la elevi deprinderi de protejare a mediului si sa-i responsabilizam prin constientizarea unor reguli de comportament ecologic si de grup. Suprafata acestui parc va fi de 115 metri patrati, în curtea colegiului si pentru realizarea parcului se va igieniza vegetatia existenta, se vor  face alei suplimentare, cu borduri care sa delimiteze  aleile de spatiul verde, se vor amplasa mai multe banci si se vor planta arbusti. Parcul va avea si un modul-chiosc pentru  comercializarea produselor alimentare preambalate, precum si o parcare pentru biciclete. Dorim sa-i responsabilizam pe cei 713 elevi care studiaza la colegiul nostru prin implicarea directa la întretinerea parculetului si în activitatile alternative  de predare-învatare ce s-ar putea desfasura în acest spatiu si de petrecere a timpului liber. Se urmareste si obiectivul de a diversifica oferta curriculara a scolii prin propunerea de noi activitati de protejare a mediului pentru toti elevii.”
Coordonatoarea acestui proiect este prof. Mariana Bereczki, director al Colegiului National “Grigore Moisil”, iar echipa implicata in desfasurarea tuturor actiunilor pentru definitivarea “Parcului Moisilistilor” este formata din profesorii Aurel – Adrian Mihaila, Cristina Elena Lungu, Gabriela Elena Taranu si Maria Magdalena Oncica, lor alaturându- se Elena Lidia Sandu (contabil-sef al colegiului) si muncitorul calificat Robert Renato Rusu. De la acest proiect se doreste ca impactul realizarii sale sa duca la cresterea respectului de sine, a abilitatilor de comunicare, a gradului de implicare în viata scolii a elevilor prin participarea la activitati de grup si prin dezvoltarea de  comportamente si deprinderi ecologice dar si la cresterea calitatii educatiei, existenta unei logistici pentru activitati non- formale si la sporirea prestigiului Colegiului National “Grigore Moisil” din Onesti. 

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ