Barbatul, in vârsta de 57 de ani, din comuna Balcani, s-a prezentat la unitatea medicala sâmbata, 13 iunie, când a si fost internat in Sectia de Chirurgie, pentru ca suferea de o afectiune la un picior ce a necesitat o interventie chirurgicala.

In noaptea de luni spre marti, in jurul orei 1.00, o infirmiera l-a gasit spânzurat in grupul sanitar.

S-ar fi intâmplat in timpul in care pe sectie inca se mai faceau tratamente.

PUBLICITATE

Potrivit oficialilor de la spital, cu 15 minute inainte ca el sa fie gasit mort, infirmiera insotise la baie un pacient si „dupa ce l-a dus in salon, in timp ce se indrepta catre o rezerva de la capatul sectiei a observat lumina aprinsa la baie. Când a intrat, pacientul era spânzurat”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau.

Pentru el nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul. In spital au ajuns criminalistii care au facut cercetari la fata locului.

Nu se stie ce anume l-a impins pe barbat sa-si puna capat zilelor. El urma sa fie externat in cursul zilei de astazi si fusese vizitat de o ruda.

Si Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau a demarat o ancheta la spital.

„La ora actuala institutia noastra deruleaza o ancheta care va verifica circumstantele acestui incident si ne referim la ce afectiuni avea pacientul, de când era internat, ce interventii i s-au facut, ora ultimului tratament, locul unde s-a intâmplat incidentul, daca exista in evidenta si cu alte afectiuni, inclusiv cele psihice si daca a existat personal medical conform normativelor pentru tura de noapte pentru siguranta pacientilor”, a declarat dr. Cristina Matanie, din cadrul DSP Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ