A fost agitatie mare, la sfârsitul saptamânii trecute, in comuna Podu Turcului. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a organizat o manifestare de sfintire a sediului in care functioneaza Garda de Interventie Podu Turcului si de operationalizare a echipajului SMURD din aceasta localitate. La eveniment au luat parte numeroase oficialitati locale si judetene, carora li s-a alaturat si inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica. Modernizarea sediului pompierilor din comuna Podu Turcului a inceput in urma cu mai bine de doi ani.

A fost nevoie de investitii majore pentru ca locatia este un fost grajd de animale, care facea parte din CAP-ul comunei, iar conditiile de lucru ale pompierilor nu erau deloc bune. S-au amenajat camere de odihna pentru militarii care sunt in garda 24 de ore din 24, bai, un club, magazie pentru medicamente, camera de dezinfectie a paramedicilor dupa misiune, o bucatarie unde sa-si incalzeasca mâncarea si garaje pentru autospeciale.

„In momentul in care am venit la Podu Turcului si am vazut conditiile in care colegii mei isi desfasurau activitatea din start am zis ca trebuie sa facem ceva. Am considerat necesar ca trebuie imbunatatite conditiile pâna la limita minima umana, iar acum sunt multumit de ce s-a facut”, a declarat col. Ioan Mihalache, inspector sef la ISU Bacau. „Este un pas pozitiv inainte. Oricum aceasta subunitate exista de 21 de ani, dar la momentul actulal vorbim de modernizare, de conditii mai bune si ma bucur pentru colegii mei ca au aceste conditii”, a spus si generalul de brigada dr. Ovidiu Vasilica, inspectorul general al IGSU. Modernizarile de la Podu Turcului au fost posibile doar pentru ca s-a primit sprijin din exterior, ce a constatat in materiale de constructii. Si primaria a contribuit cum a putut, iar forta de munca a fost proprie.

PUBLICITATE

De la comandant pâna la subofiteri, cu totii au zugravit, vopsit si au facut garduri. Si pentru ca s-au asigurat aceste conditii, de inca de la inceputul lunii trecute a fost adus aici si un echipaj SMURD, extrem de util in conditiile in care spitalul din localitate nu mai preia urgente. Trei paramedici sunt la dispozitia oamenilor care au nevoie de ajutor medical. Acestia vor interveni nu numai pentru localnicii din Podu Turcului, ci si pentru cei din comunele apropiate. Evenimentul s-a incheiat cu defilarea prin centrul comunei a peste 100 de pompieri si a tehnicii de interventie. De la inceputul anului si pâna in prezent, militarii de la Garda Podu Turcului au intervenit la 9 incendii si 33 de solicitari Smurd.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Totusi, fara interventia SMURD nu ar fi fost posibila salvarea a sute de vieti intoxicate, otravite la parastasul de la BELLEA VITTA. Poporul n-a retinut NUMELE SI PRENUMELE PATRONULUI INFRACTOR , care, intr-o asemenea tragedie, se impune a fi tras la RASPUNDERE PENALA!!! Din RESPECT fata de LEGE, fata DE CEI AFLATI IN SUFERINTA si fata de cei care SALVEAZA VIETI!!!!!!!!!!! si mai ales din respect fata de ADEVAR!

    Frumosi sunt oamenii cand inaugureaza obiective spre folosul oamenilor!
    PACAT insa, ca se cioparteste unul dintre simbolurile nationale: DRAPELUL, prin hacuirea panglicii TRICOLORE ! A se elimina o astfel de metoda, care nu foloseste nimanui, nici celor morti ,nici celor vii !

  2. Simboluri nationale: drapel, imn national, port, limba, datina, credinta ( cea dreapta, stramoseasca )…am uitat… de-atata orbecait prin ceata, minciuna, manipulare. Nu stim cine suntem, de unde venim, incotro de indreptam…iar daca cumva, asa ca din intamplare, un oarecare, trecator de-o sfanta clipa, poposeste si-ti da un strop de roua, o raza de lumina, minuscula scanteie…” hei, pe-aici e CALEA!”,ce credeai ?!…in ce paseai?!…in ridicol, penibil, excentric, ireal…

  3. Sa mor io….chiar nu vad bine…?! 9 insi care vor sa taie panglica….?! Asta cred ca e un record national…..!!! Cata ipocrizie si mizerie umana…..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ