3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Un nou Aerostar(t)

HomeSportUn nou Aerostar(t)

Singura divizionară B din Moldova și-a prezentat sâmbătă achizițiile și obiectivele

Un nou Aerostar(t)

O nouă echipă, același obiectiv. Cu șapte jucători noi în lot, Aerostar Bacău dorește să-și îmbunătățească jocul și să se situeze, și la finalul sezonului, deasupra liniei retrogradării. Ocupantă a locului 15- primul care asigură salvarea- singura reprezentantă a Moldovei la nivelul ligii secunde și-a prezentat sâmbătă noile achiziții cu care va ataca restul campionatului, ce va debuta pe 23 februarie: portarul Andrei Udeanu (20 de ani, împrumutat de la Oțelul Galați), fundașii Dudu Drugă (28 de ani, venit de la Energeticianul), Stejărel Vișinari (19 ani, achziționat de la Bucovina Rădăuți) și Iulian Carabela (23 de ani, venit de la Daco-Getica), mijlocașii Alin Gojnea (21 de ani, venit de la CS Balotești) și Sorin Tabacariu (24 de ani, FC Argeș) și atacantul Alexandru Pop (25 de ani, venit de la UTA Arad). Cei șapte îi înlocuiesc pe Hărăguță, S. Ichim, Sahru, Fl. Istrate, Hurdubei și A. Pavel (disponibilizați de club), Gavrilă (al cărui împrumut de la Cluj a expirat) și Chirilescu (cedat sub formă de împrumut la Bucovina Rădăuți. „Nu este ușor să iei decizii nici atunci când te desparți de niște jucători, nici atunci când alegi să aduci alții noi.

Le mulțumim pentru colaborare celor care nu mai fac parte din lot și le urăm mult succes nou-veniților. Am apelat la toți acești jucători noi din dorința de a face un salt calitativ. Sintetizând, vrem să practicăm un joc plăcut ochiului care să aducă cât mai mulți spectatori, dar și cât mai multe puncte în clasament pentru a reuși salvarea de la retrogradare”, a declarat presedintele CS Aerostar, Doru Damaschin, la conferința de presă la care au mai luat parte antrenorul principal Florin Bratu, presedintele secției de fotbal, Valerian Voicu și team-managerul Gabriel Voicu. „Sunt jucători pe care mi i-am dorit și pe care partea administrativa a clubului ne-a ajutat să-i aducem. Acești jucători se pliază pe filozofia mea de joc. Ca fost atacant, îmi place golul și îmi doresc să creez o echipă cât mai ofensivă, dar, în egală măsură, țin foarte mult la organizarea jocului.Ne așteaptă 17 etape foarte dificile- întotdeauna returul este mai greu decât turul- dar avem convingerea că la finalul sezonului vom reuși să ne atingem obiectivul”, a precizat Florin Bratu. De astăzi, Aerostar se va afla într-un stagiu de pregătire centralizată la Izvorani, cantonamentul urmând să se încheie pe 1 februarie. Pe 31 ianuarie, „aviatorii” vor susține primul amical al iernii: cu Unirea Slobozia. La revenirea de la Izvorani, băcăuanii vor disputa alte patru jocuri-test: pe 6 și 9 februarie, la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, respectiv Foresta Suceava, pe 13, la Roman, cu Bucovina Rădăuți și pe data de 16 februarie, la Miercurea-Ciuc, cu Csikszereda. Primul joc oficial din 2019 pentru Aerostar va avea loc pe 23 februarie, în etapa a 22-a a Ligii a II-a, cu Chindia Târgoviște, în deplasare.

Au cuvântul nou-veniții

Andrei Udeanu: „Încă din vară am fost dorit la Aerostar, probabil și ca urmare a jocurilor bune făcute contra echipei băcăuane campionatul trecut, pe vremea când mă aflam la Oțelul. Mă bucur că am venit la Aerostar și sper să contribui la realizarea obiectivului fixat”.
Dudu Drugă: „Revin cu plăcere la Bacău, fiind atras de ceea ce se dorește la clubul Aerostar. Pe majoritatea baieților de la echipă îi cunosteam și nu vor fi probleme de adaptare”.

Stejărel Vișinari: „Venirea la Aerostar Bacău este un pas foarte important în cariera mea. Știu că am fost dorit de mai multe echipe, dar am ales cu inima”.
Iulian Carabela: „Și pentru mine, venirea la Aerostar este un pas înainte. Nu mă mai simțeam foarte util la Juventus București, iar posibilitatea de a lucra cu domnul Florin Bratu la Aerostar m-a bucurat foarte mult”.

Alin Gojnea: „Toți cei care am venit în această iarnă am venit cu gândul de a ajuta Aerostarului. Ne dorim să ne clasăm cât mai sus în clasament”.

Sorin Tabacariu: „Ca moldovean, sunt foarte bucuros că am ajuns la Aerostar. Am dat aici peste oameni serioși și ambițioși. Colegii ne-au primit foarte bine și nu ne lipsește nimic pentru a ne atinge obiectivul. De altfel, sunt ferm convins că ni-l vom atinge”.

Alexandru Pop: „Dorința mea este să revin la cel mai bun nivel al meu. Știu ce pot și am convingerea că voi arăta asta la Aerostar. Vin după un tur de campionat mai greu la UTA unde, după ratarea a două penalty-uri, am simțit că pierd încrederea celor din conducerea echipei. Aerostar este o oportunitate pentru mine”.

Stejărel Vișinari- in, Liviu Gheorghe-out

Ultimul new-entry de la Aerostar este fundașul central Stejărel Vișinari, achiziționat sâmbătă de la divizionara C Bucovina Rădăuți. Aflat în ultima perioadă în vizorul a mai multor echipe (inclusiv FC Voluntari), Vișinari are 19 ani și 1, 91m înălțime și vine după un tur de campionat impresionant la Rădăuți. „E un jucător de perspectivă. La aceeași vârstă, eu nu aveam calitățile sale”, l-a prezentat conducătorul Bucovinei Rădăuți, fostul fundaș central al echipei naționale, Dorin Goian. La polul opus, Aerostar s-a despărțit de un alt jucător de 19 ani: Liviu Gheorghe. Mijlocașul aparținând lui Dinamo București a suferit o ruptură musculară la antrenamentele de anduranță, motiv pentru care „aviatorii” au renunțat la aducerea sa.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri