Locul in care s-a produs accidentul in 2012 / foto: Ioan Bisca

Noi audieri de martori au avut loc in instanta, in dosarul in care fostul procuror, Toader Petrescu (87 ani), este cercetat pentru ucidere din culpa în urma unui accident de masina produs in 2012, pe strada Mioritei.

Reamintim ca o femeie de 50 de ani si-a pierdut atunci viata, fiind lovita chiar pe trecerea de pietoni. Petrescu, cel care se afla la volanul masinii, incearca de trei ani sa strânga probe care sa demonstreze ca… victima este vinovata. Trei martori au fost chemati sa dea declaratii in apararea lui si au sfârsit prin a fi si ei trimisi in judecata pentru marturie mincinoasa.

Toate probele, spun procurorii, expertiza facuta dupa accident si declaratiile celor prezenti la fata locului contrazic afirmatiile martorilor adusi de Petrescu. Incercarile de a scapa de raspunderea penala au continuat si la ultimele termene din instanta, când avocatul lui Toader Petrescu a cerut introducerea in cauza a Primariei Bacau si a Inspectoratului de Politie Judetean, motivând ca accidentul ar fi fost determinat de nerespectarea legislatiei rutiere si de lipsa vizibilitatii. In aceste conditii, avocatul inculpatului a cerut ca aceste institutii sa fie trase la raspundere. De asemenea, Petrescu a insistat inca o data sa se ia in calcul ca “rechizitoriul cuprinde 86 de incalcari de lege si ca martorii au fost trimisi in judecata ilegal pentru ca declaratiile acestora nu se coreleaza cu celelalte probe”.

Tot el spune ca “nu au existat urme de frânare deoarece nu aveam pe nimeni in fata, victima a trecut in afara trecerii si nu s-a asigurat”. Instanta a respins cererea privind introducerea in cauza a Primariei Bacau si IPJ.

Un judecator a anuntat accidentul la 112

La inceputul acestei luni, a fost audiat in instanta unul dintre martorii care au vazut cum s-a produs accidentul – Viorel M., un judecator din Bacau, promovat de circa un an la o instanta din Vaslui. Declaratia lui confirma ca victima a fost spulberata pe trecerea de pietoni si, la fel de grav, faptul ca soferul a continuat sa mearga zeci de metri dupa impact.

“Eram la o distanta de circa 10-20 de metri de trecerea de pietoni aflata in dreptul magazinului Evrika. In acest timp, am auzit un zgomot foarte puternic dinspre carosabil si am observat o masina in mers, partial pe trecerea de pietoni, si o persoana aflata pe capota masinii. Acea persoana a cazut imediat pe sosea, cu fata in sus, la o distanta foarte mica de trecerea de pietoni.

Masina nu s-a oprit dupa impact, nu as putea spune ca a frânat. Am mers spre locul unde se afla victima, am sunat la 112 imediat dupa ce am observat victima care era in stare de inconstienta, nu vorbea si ii curgea sânge din zona capului. (…) Am mers apoi catre masina pe care o observasem anterior, care era oprita la circa 20-30 de metri de locul unde se afla victima”, isi aminteste Viorel M.

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a despagubit rudele femeii ucise

Luna trecuta, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) s-a constituit parte civila in proces si a depus in instanta o informare privind cererile de despagubiri ale rudelor femeii ucise. Fondul a acordat deja despagubiri familiei, câte 90.000 lei parintilor, câte 36.000 lei fratelui si surorii, câte 44.000 lei fiicei si fiului si 63.000 lei sotului.

Pentru prejudiciul material s-a stabilit suma de 7.544 lei, iar pentru cheltuielile de pomenire, 5.000 lei. In aceeasi informare depusa in instanta, FPVS cere obligarea inculpatului la plata catre Fond a sumelor deja achitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Nu prea inteleg partea aia cu despagubirea facuta de FPVS anterior unei hotarari judecatoresti penale sau civile. Nu inteleg despagubirea data fratilor si chiar parintilor. Sigur este vorba de viata unui om si a celor din familia sa…….dar incepe sa puta a business…..cam urat!

LĂSAȚI UN MESAJ