Biblioteca Municipala “Radu Rosetti” Onesti a gazduit concursul trimestrial pe care Filiala Judeteana Bacau a Asociatiei Nevazatorilor. Daca Aula bibliotecii onestene a fost plina cu spectatori, acest fapt se datoreaza unei bune organizari a concursului de cultura generala. Alaturi de membrii Filialei Bacau s-a aflat la acest eveniment si cunoscutul interpret de muzica usoara George Nicolescu, el incântând asistenta cu frumoase melodii din repertoriul sau, dar si cu marturisiri profunde din viata sa si cu sfaturi prietenesti catre nevazatori, din rândul carora face parte. „Sa continuam sa credem in ceea ce suntem si in ceea ce facem! Va multumesc pentru onoarea ce mi s-a facut, de a fi primit atât de frumos la Onesti si va ofer toate omagiile pentru ceea ce am facut eu, cu un periplu prin cântecele mele”, a declarat emotionat George Nicolescu.

In aceasta atmosfera, gândul curat al subinginerului onestean Corneliu Cristea “trebuie sa auzi si sa ai si un dram de iubire sa intelegi lumea din jur” a devenit un puternic imbold pentru cei sase concurenti. In pofida faptului ca au solicitat o mare concentrare in gasirea unui raspuns, la acest concurs au fost si probe din cele mai atractive: recunoasterea unei melodii de muzica usoara, alcatuirea unui catren cu câteva cuvinte mentionate, prezentarea unei declaratii de dragoste. Disputa acerba a acestui concurs gen “cine stie câstiga” a facut ca in urma unui prelungit baraj sa fie cunoscuti câstigatorii.

Pe primul loc s-a clasat Luminita Tarlungeanu, locul 2 a revenit lui Emil Neaga, iar pe locul 3 s-a clasat Elena Dumitru. La proba “declaratiei de dragoste” primii doi câstigatori au exprimat cele mai calde sentimente pentru persoanele dragi, aflate in preajma lor. „De 25 de ani, de când mi-am pierdut vederea, la bine si la rau este alaturi de mine cel care ma sprijina, sotul meu si doresc sa fie alaturi de mine pâna la adânci batrâneti”, a declarat Luminita Tarlungeanu in timp ce Emil Neaga a coplesit publicul marturisind: „Voi sunteti lumina ochilor si daca aveti o bucurie, traiesc si eu aceasta bucurie!” Aratând ca sunt temerari in tot ceea ce fac, nevazatorii participanti la acest concurs de cultura generala au dat tuturor o puternica lectie de viata, evidentiindu-se optimismul si increderea Laurei Damian, presedinta a Filialei Judetene a Nevazatorilor Bacau, de a aduce stafeta bucuriei si frumusetii vietii, ea fiind secondata de Elena Popa (secretar executivi si sprijinul celor fara vedere de a fi insotiti de curaj in astfel de intreceri) si de referentul Florin Bogdan Basarab (prezentator al acestei manifestari).

PUBLICITATE

In cadrul concursului gazduit de Biblioteca Municipala “Radu Rosetti” din Onesti au fost prezentate date elocvente despre mai multe personalitati din tara noastra care si- au adus contributia la infiintarea Asociatiei Nevazatorilor si la dezvoltarea scolilor pentru nevazatori. De asemenea, inginerul onestean Gheorghe Bogza a prezentat in premiera volumul “Detinutii politici din coloniile de munca fortata de la Onesti si Borzesti”, pe care l-a realizat recent.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ