Licitatia pentru Placheta de lemn „20 de ani lumina” porneste de la 120 de euro

Placheta de lemn oferita cadou de Comitetul Orasenesc Moinesti al Partidului Comunist Român cuplului Ceausescu la aniversarea a 20 de ani de când se afla la conducere Nicolae Ceausescu a fost scoasa la licitatie.

Placheta, care este însotita de un certificat emis de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat si care masoara 31,5 pe 46 cm, va fi vânduta pe 19 aprilie la o licitatie organizata de Artmark la Palatul Cesianu-Racovita, din Bucuresti, pentru un pret care pleaca de la 120 de euro.

Licitatia, intitulata „Epoca de aur”, care are in catalog 153 de obiecte, invită publicul sa-si aminteasca de gustul primului Ci-Co, de mândria primului costum de Soim al Patriei, de prima zi în care cei mai in vârsta au purtat uniforma scolară, de aventurile din filmul „Haiducii lui Saptecai”, de independenta data de primul pachet de tigari Tractor, de visul unui loz în plic câstigător sau chiar de încurajatorul Iliuta Pronosport.

PUBLICITATE

Este o licitatie care îsi propune sa redea o imagine realista a vietii cotidiene a poporului, în paralel cu cea a cuplului Nicolae si Elena Ceausescu, pentru ca unele dintre lucrurile scoase la licitatie sunt obiecte personale, cadouri diplomatice, trofee de vânatoare sau fotografii care invita publicul chiar în intimitatea cuplului dictatorial.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Vindeti, vindeti…asta stim sa facem de 25 de ani…sa vindem tot. De la nimicuri de astea pana la fabrici intregi. Am vrut libertate si am ajuns scalvi la straini. Halal libertate. Ar fi timpul pentru un nou socialism.

  2. 120 e inceperea pentru porcaria aia!?…pishamas pe scandura voastra..daca nu am ce face cu 120 e ii dau unui necajit pe strada care-i vai de steaua lui..nu sa cumpar rahaturi comuniste..

LĂSAȚI UN MESAJ