Din casa batrânului nu a mai ramas nimic

Tragedia s-a petrecut luni dimineata, in jurul orei 5.00, in comuna Valea Seaca, din judetul Bacau. Locuinta unui batrân, in vârsta de 89 de ani, a fost cuprinsa de foc, iar vecinii au observat mult prea târziu vâlvataia.


PUBLICITATE

Imediat ce au vazut au pus mâna pe telefon si au sunat la 112 pentru a solicita interventia pompierilor. Pâna la sosirea echipajelor de interventie la fata locului, oamenii din sat au sarit cu galetile cu apa incercând sa stinga focul si chiar au incercat sa intre in casa pentru a-l scoate pe proprietar, insa flacarile erau mult prea mari.

Pompierii de la Adjud s-au deplasat la acest eveniment, pentru ca erau mai aproape. Au reusit sa stinga incendiul, insa casa a ars in totalitate, iar batrânul a fost gasit carbonizat. Acesta nu a avut nicio sansa pentru ca era imobilizat la pat si nu s-a putut salva.

Locuia singur si ii purtau de grija doua femei din localitate care ii treceau pragul zi de zi ca sa-i aduca de mâncare.

„Când am iesit noi afara era fum si flacarile foarte mari. Am sunat la 112 sa vina pompierii, dar au sarit si vecinii cu galetile. N-au putut sa faca nimic ca ardea tare. Vecinul era cazut jos si nu l-au putut scoate”, spunea o localnica. Omul locuia singur de câtiva ani, de când sotia lui a decedat. Are copii, insa toti sunt plecati la casele lor.

„La acest eveniment au intervenit colegii de la Sectia Adjud si din nefericire, dupa lichidarea incendiului, proprietarul, in vârsta de 89 de ani, a fost gasit decedat in interiorul locuintei. Cauza probabila este cosul de fum deteriorat”
-lt. Andrei Grecu – ofiter de relatii publice la ISU Bacau

Casa unei nonagenare s-a facut scrum

Si la Magiresti, locuinta unei batrâne, in vârsta de 90 de ani, a fost cuprinsa de foc, inainte sa se lumineze de ziua. Pompierii de la Detasamentul Moinesti au intervenit imediat si au reusit lichidarea incendiului dupa circa o ora si jumatate, ajutati de pompierii voluntari din sat si de cei privati de la Petrom. Din casa nu a mai ramas mare lucru, cauza probabila fiind tot cosul de fum deteriorat.

Alte articole