La data de 02 iulie a.c., în jurul orei 08.30, polițiștii au fost sesizați de către U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Bacău, despre faptul că la această unitate a fost adus un barbat care a fost victima unui eveniment rutier produs pe raza comunei Luizi Călugăra.

Din verificările polițiștilor a rezultat că un bărbat de 44 ani din comuna Luizi Călugara, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe DJ 119B, pe direcția de mers Sărata către Luizi Călugara, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a autoaccidentat.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență Bacău, unde a rămas internat.

PUBLICITATE

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii acloolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii recomandă bicicliștilor:

– înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!

– nu circulaţi cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice!

– atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!

– nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

– este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!

– pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!

– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ