Silviu Geană la ILO. La tribună, Bogdan Hossu.

Președintele Federației sindicale Silva, inginerul silvicultor băcăuan Silviu Geană, participă în acest zile la a 108-a sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii – International Labour Organization (ILO), organizată la sediul Națiunilor Unite din Geneva.

Silviu Geană face parte la acest forum din Delegația tripartită a României, formată din reprezentanți ai Guvernului, Sindicatelor și Patronatelor, în calitate de reprezentant al Confederației Sindicale Naționale Meridian.

În 2019 Organizația Internațională a Muncii (ILO) sărbătorește 100 de ani de la înființare.

În dezbatere se află, Noile forme de muncă, semnificațiile instituționale ale naturii schimbătoare a locului de muncă, învățarea de-a lungul vieții, incluziunea și egalitatea de gen, măsurarea muncii și a bunăstării umane și rolul protecției sociale universale într-un viitor stabil și corect al muncii și Violența și hărțuirea lucrătorilor la locul de muncă, cu un aspect puternic pe dimensiunea de gen. Tot acum au loc Forumuri tematice privind viitorul muncii la nivel mondial.

Punctul de vedere al Guvernului României, transmis de Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Constantin Budăi, a fost prezentat de Excelența Sa Adrian Vierița, ambasador la Misiunea Permanentă a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva.

Punctul de vedere al sindicatelor din România s-a făcut auzit de la tribuna ILO prin vocea conducătorului delegației din acest an, Bogdan Hossu, președintele Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa.