Fermierul bacauan Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Nationale a Producatorilor Agricoli din România (LAPAR), a fost ales în echipa de conducere a European Landowners Organization – ELO (Organizatia Europeana a Proprietarilor de Terenuri). ELO este una dintre cele mai importante structuri de reprezentare a fermierilor în Uniunea Europeana (UE), iar Laurentiu Baciu este primul lider al unei organizatii cu profil agricol din România ales in conducerea unei astfel de structuri reprezentative a fermierilor.

Laurentiu Baciu a fost ales prin vot in Consiliul Director al ELO. „In sfârsit, suntem mai aproape de locul unde se da ora exacta – a declarat, pentru Agrointel.ro, presedintele LAPAR. ELO este tot o organizatie profesionala ca si LAPAR, dar la nivel european si sigur ca participa si la negocierile cu Comisia Europeana. Voi merge si la Bruxelles când vor fi consultari pe chestiuni ce îi privesc pe agricultori, iar daca mâine nu voi mai fi presedinte al LAPAR, asociatia va avea în continuare locul ei în ELO”.

LAPAR este membra a ELO din anul 2013. Organizatia proprietarilor europeni de terenuri considera România ca o putere agricola si considera ca impreuna cu tara noastra, cu Bulgaria si cu Polonia va avea un cuvânt de spus si pentru estul Europei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ