– contabilul sef de la CET sustine ca furnizorul de agent termic trebuia sa ceara acordul Consiliului Local inainte de a angaja un avocat

Noi audieri au avut loc, la Tribunal, in dosarul de abuz in serviciu in care au fost trimisi in judecata Neculai Olaru (foto), fost director general al CET Bacau, Ioan Hanu, fost consilier juridic în cadrul aceleiasi societati, si Marius Stanila, fost director comercial al CET.

Potrivit rechizitoriului, pe 7 ianuarie 2013, Neculai Olaru, ajutat de juristul Ioan Hanu, a încheiat un contract de asistenta juridica, prin care furnizorul de agent termic a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui aparator ales pentru Marius Stanila, inculpat la acea data intr-un alt dosar penal in care era acuzat de santaj si abuz în serviciu prin îngradirea unor drepturi. Zilele trecute, in instanta, a dat declaratii Mariana R., contabil sef la CET din 2011, legat de contractul de asistenta juridica.

PUBLICITATE

„Când a ajuns factura la mine, avea aviz de legalitate de la Departamentul Juridic si de la Controlul financiar preventiv, dar am considerat ca trebuie sa verific daca indeplineste conditiile prevazute de Ordonanta 26/2012 care se refera la serviciile avocatiale. Am stat de vorba cu reprezentantii de la Compartimentul Juridic, dl. Hanu, si de la Control financiar, iar in urma discutiilor, cei doi m-au asigurat ca nu incalca nicio dispozitie legala. Mi-au spus ca totul e in regula.

Dar eu aveam indoieli si am mers la directorul general si i-am spus opinia mea. Am si returnat acea factura directorului general si i-am spus ca eu consider ca e nevoie sa cerem o opinie juridica. Directorul general a fost de acord. Factura s-a intors la mine cu opinia juridica avizata de directorul general si am considerat ca poate merge la plata”, a declarat Mariana R. Ea sustine totusi ca la incheierea contractului de asistenta juridica nu s-au respectat prevederile legale.

„Am considerat ca Ordonanta 26 nu este respectata. In cazul unitatilor care au actionariat de stat si dispun de servicii juridice – cum e si cazul CET, pentru angajarea unui avocat era nevoie de aprobarea Consiliului Local. Ca sa respecte conditiile legale, factura trebuia sa aiba atasata, pentru a putea fi data spre plata, o hotarâre din care sa rezulte aprobarea CL sau AGA. Am avut situatii similare, dar inainte de aparitia Ordonantei 26, când nu era necesar acel acord.

Nu a existat, pâna la urma, un acord CL, ci doar acea opinie juridica. Directorul Olaru a avizat opinia juridica si mi-a spus ca, in opinia lui, poate merge la plata. Eu i-am aratat directorului ce prevede Ordonanta 26, se intelegea ca trebuie sa mearga in sedinta Consiliului de Administratie si apoi in cea de Consiliu Local pentru a fi aprobata acea factura”, a explicat Mariana R. Urmatorul termen in acest dosar va fi pe 10 decembrie.

Neculai Olaru a refuzat sa faca vreun comentariu legat de aceste acuzatii, atât timp cât procesul se afla in instanta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Mai oameni buni, acest cocalar-caificat,toata viata lui a taiat numai frunza la caini.
    Este mare “coterist”,si pe deasupra si excroc.
    A mai fost si presedintele PDL Bacau,rusine,mare rusine.
    Afiseaza o fata si o mima de om rasat,dar in reaitate este un…..COCALAR.

LĂSAȚI UN MESAJ